2 331 2

Съдят мъж, убил възрастна жена, отказала му секс

Мартин Христов

Окръжната прокуратура на Русе внесе в съда обвинителен акт срещу извършител на убийството на 68-годишна жена.

Обвинението срещу 66-годишния Джелял Ю. е за това, че на 11.05.2017 г. в с. Голямо Враново умишлено умъртвил Райме Х., като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост. Въпреки напредналата си възраст, обвиняемият проявявал интерес към жените и търсел интимна близост с тях. Пострадалата била вдовица и живеела сама в къща на края на селото, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Във въпросния ден Джелял бил в дома си, но се сетил се, че познавал покойния мъж на жената и решил да отиде до дома й и да поиска да прави секс с нея. Влязъл в двора, приближил се до Райме, която поливала ягодите, и заявил желанието си. Тя обаче го изгонила. Ядосан от това, по-късно той се върнал, хванал я и започнал да я души. Въпреки съпротивата й, Джелял успял да я събори на земята, нанесъл й удари по главата и по тялото, след което я душил, докато спряла да се движи и издъхнала.

За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. В процеса на разследването са извършени множество следствени действия – огледи на местопроизшествие, претърсване и изземване, разпити на свидетели, справки, психиатрични, медицински, технически и ДНК експертизи.

По искане на прокуратурата обвиняемият е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ и е приведен в затвора. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда, уточниха от държавното обвинение.

Русе / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Трелос
  Отговор
  1 19:26  12.03.18
  Турски боклук!!!
 • Този
  Отговор
  2 23:36  12.03.18
  То да е само боклук

Напиши коментар:


Публикувай