2 817 5

ДДС милионерка роди 12-тото си дете на тротоар

Любовната история между двамата е като от приказен филм

Стефанаки Йоанис

ДДС милионерка роди 12-тото си дете на тротоар до централния площад в карловския град Баня и вероятно ще го отглежда в пълна мизерия. 39-годишната Веска Лучева има общо 7 деца от първия си брак и вече 5 от втория си мъж, разкрива в. „Монитор“.

Тя иска да се отърве от петте фирми с 5 милиона лева борчове към държавата, но няма никакви пари да наеме адвокат и да изчисти името си. Заради грешката й отпреди няколко години да се съгласи да подписва накуп различни документи, без да знае дори върху какво слага парафа си, в момента няма право на социални помощи.

Взима само детски надбавки за 4 от хлапетата си, които гледа с втория си мъж, в размер на около 130 лева, признава пред "Монитор" бащата на хлапетата Димитър Тодоров.

Веска е от български произход. Вторият й мъж Димитър Тодоров на 33 години е ром. Събрала ги любовта преди около 8 години. Веска имала много големи проблеми по време на първия си брак. Създала си сама дертове и покрай фирмите, на които станала горд собственик. Социалните тогава й взели децата, а Веска се пропила от мъка. За да не пропадне напълно, я спасил именно Димитър.

Любовната история между двамата е като от приказен филм. И двамата са от Сопот. Още навремето, когато Веска била женена за първи път, Димитър отглеждал крави и й давал част от млякото, за да има с какво русокосата красива тогава жена да храни малките си деца. Веска ги гледала в голяма бедност в някаква вила над Сопот, разказва Димитър.

"Хм…много интересен филм бе нашето запознанство. Едно време аз имах крави, продавах й мляко за децата. После й помагах, с каквото мога да си гледа децата и така се свързахме", обяснява Димитър. Той и Веска имат вече пет общи деца след раждането на последното бебе. Най-голямата е Десислава на 6 г. След нея е Дениз на 4,6 г. Следва Камелия на 3,6 г. и Димитър на 2,6 години. Хлапетата се появявали буквално през една година до раждането на най-малкия член на семейството – бебето Мариан. Той не бил планиран.

Бащата Димитър не е признал нито едно от вече петте си деца. Затова и малчуганите са записани на името на майката Веска и не носят неговата фамилия. Таткото обаче си знае и имената на децата, и годините им. За бебето казва, че не е било желано, но след като се е родило точно на 8 март, ще си го гледат.

Бременността на Веска ги изненадала, нямали пари за аборт. "Не го исках, ама като дойде, ще си го гледаме. Никога няма да си оставя децата. Работя. Работа има, стига човек да иска", откровеничи Димитър.

Той работи в строителството и така издържа многолюдната си фамилия, тъй като Веска е заета с децата и няма работа. Дошли от Сопот в карловския курортен град Баня преди 3 години. Наели малка къща с дворче за 100 лева наем на месец. Всичките живеят в една стая, а банята и тоалетната са външни и се нуждаят от ремонт.

След раждането на бебето Димитър се заканва да ремонтира още една стая. Заради лошите битови условия децата им са болни от глисти, признава таткото. И уточнява, че да, имало хапчета и ги лекуват. И храна имат, а и съседът бай Кольо им помагал с по някой лев, а и в строителството работа имало бол. Димитър обаче не може да се примири, че нямат пари за добър адвокат, за да може Веска да се отърве от фирмите с огромни ДДС борчове.

"Казаха ни, че трябвало специален адвокат да наемем. Ама откъде пари за него? Собствениците на тези фирми са хванати и са осъдени, ама фирмите продължават да се водят на Веска", се чуди многодетният татко.

Признава, че и той имал едно дете от предишен брак и че тези на Веска от първия й мъж, им идвали на гости в Баня. Четири от непълнолетните от първите 7 деца на Веска са по домове, две от най-големите й са задомени, а едно било осиновено.

България


Още по темата

 • Жена роди на тротоара в Баня

  Жена роди на тротоара в Баня

  Жена е родила тази сутрин на тротоар в центъра на курортния град Баня, съобщиха за Блиц очевидци. Тя е на около 40 години и е българка, омъжена за ...
  8.03.2018
  1 604
  6

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бай тошо
  Отговор
  1 11:03  13.03.18
  тази овца няма ли да я катрират това нещо бълва само паразити без да я интересува кой ще ги храни и как ще се отглеждат такива малоумни същества небива да се разхождат свободно по улиците трябва им резерват и кастрация!!!
 • Гост
  Отговор
  2 13:04  13.03.18
  Никаде в статията не прочетох че получава помщи защо тези деца да са паразити, те може да дадат много повече на тази държава от твойте!
 • Gost
  Отговор
  3 13:45  13.03.18
  Любов....ама циганска. Децата не са виновни! Децата са богатсво. И нигога не знаеш едно дете , какво ще стане. Както деца на възпитани и образовани семейства пропадат, така и деца на бедни, необразовани и невъзпитани родители може да се издигнат. В едно нормално общество, обаче децата не трябва да се оставят да живеят в такива условия! Най-големият проблем за децата са именно родителите и техните предрасъдъци и недостатъци! Трябва да се измислят някакви програми от ИНСТИТУЦИИТЕ да държат децата и тяхното съзнание заето с полезни програми, за да може да се откъснат от мизерното настояще на родителите си, без да ги взимат и откъсват от биологичните им родители насилсвено.

  Коментиран от #5

 • Иванов
  Отговор
  4 14:02  13.03.18
  Поучителна история,особено за г-жа Върбалакова.
 • Гост 1
  Отговор
  5 16:01  13.03.18

  До коментар #3 от "Gost":

  Много си прав децата са богатство, примери за добре отглеждане деца станали боклуци и бедни деца успяли има много. Иначе до 1945-46 са живяли точно така 70%-80% от българите- бедни и не образовани с 9-12 деца, но благодарение на тях сега ни има като народ.

Напиши коментар:


Публикувай