1 751 4

Само глоба за Бат Сали заради хулиганство

Ексдепутатът ще се размине с условна присъда

Светослава Ингилизова

След решение на Върховен касационен съд (ВКС) на бившия депутат Александър Методиев е наложено наказание „глоба“ в размер на 3 000 лв. за хулиганство.

Тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) отменя присъдата по в.н.о.х.д. № 370/2017 г. на Софийския апелативен съд (САС) и потвърдената с нея присъда на Софийския градски съд в частите, с които подсъдимият Александър Методиев е признат за виновен да е извършил престъпление (за това, че на 01.05.2016 г. в гр. Костенец противозаконно пречил на органи на властта – полицаи от автопатрул, да изпълнят задълженията си) и му е наложено наказание 6 месеца „лишаване от свобода“, като го оправдава по обвинението за това престъпление.

ВКС отменя присъдата на САС в частите, с които по отношение на подсъдимия е наложено общо наказание 6 месеца „лишаване от свобода“, отложено за изпитателен срок от 3 години, към което е присъединено наказанието „обществено порицание“.

С решението си ВКС изменя присъдата на Софийския апелативен съд в частта относно наложените на подсъдимия наказания 6 месеца „лишаване от свобода“ и „обществено порицание“ за извършеното от него престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК (хулиганство), като на основание чл. 78а, ал. 1 от НК го освобождава от наказателна отговорност и му налага административно наказание „глоба“ в размер на 3 000 лв. ВКС оставя в сила присъдата на САС в останалите й части. Решение е окончателно.

Делото пред ВКС е образувано по касационна жалба на защитниците на подсъдимия Александър Методиев срещу въззивната присъда от 07.06.2017 г. на Софийския апелативен съд.

Тричленният състав на ВКС приема касационната жалба за частично основателна.

Относно възраженията за наличие на касационното основание по чл. 348, ал. 1, т. 2 от НПК върховните съдии пишат, че САС не е допуснал съществени нарушения на процесуалните правила, свързани със събирането, проверката или оценката на доказателствените материали.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Този
  Отговор
  1 16:58  13.03.18
  Защо условно мангала да полежи малко друг път да не се праи на мъж
 • 2 22:06  13.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Петко
  Отговор
  3 11:45  14.03.18
  За пореден път няма съд в тая държава, това е брутално продажна институция ,която трябва да се смени от до.
 • Курто
  Отговор
  4 14:00  14.03.18
  Гарван гарвани око не вади!Бат Сали за министър на правосъдието предлагам аз. Като ще е цирк поне да е качествен.

Напиши коментар:


Публикувай