Last news in Fakti

19 Март, 2018 08:53 1 930 4

Директорът на Европол: Около 30 хил. са потенциалните терористи в Европа

  • европол-
  • ислямска държава-
  • роб уейнрайт

Тези хора са вдъхновени, но не са подчинени на „Ислямска държава”, уточни Роб Уейнрайт

Около 30 хиляди души в Европа са потенциално част от терористични общности. Това обяви в интервю за предаването „Тази сутрин” по bTV директора на Европол Роб Уейнрайт.
По думите му България и всички страни в Европа са застрашени от тероризма.

„Нещата не са толкова ясни. Тези хора са вдъхновени, но не са подчинени на „Ислямска държава”, уточни Уейнрайт.

Основните заплахи днес срещу Европа са много комплексни – експлозии от терористична дейност, кибер заплахи, коментира още директорът на Европол.
Той коментира атентата в Сарафово преди години: „Това беше един от най-важните случаи в историята на тероризма, в който Европол оказа съдействие. Българските власти ни дадоха пълен достъп, успяхме да постигнем много в разследването”.

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов и председателят на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент Клод Мораес ще открият срещата на Съвместната група за парламентарен контрол на Европол.

Това е единствена по рода си форма за надзор над функционирането на Европол от страна на Европейския парламент, съвместно с националните парламенти. В срещата ще участва и комисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел.

Срещата се провежда в НДК затова движението в района около двореца на културата ще бъде ограничен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Логопеда

    6 0 Отговор
    Иска да каже че чрез арабските пролети ЦРУ е вкарало в Европа 30.000 потенциални терориста, които ако се създаде обстановка на хаос или война могат веднага да вдигнат оръжията
  • 2 антиджендар

    6 0 Отговор
    как се е ухилил кат разхлабен джендар като говори за 30000 хиляди терористи в европа !
  • 3 SAAB

    3 0 Отговор
    Ха ха ....това е доста повече от " модерната " ни НАТО -армия , барабар с множеството " генерали " :)
    Ще се наложи евентуална мобилизация и в " Княжество Столипиново"......те поне са камуфлажно подсигурени ! :)
  • 4 Дидо

    4 0 Отговор
    Късогледи политици напълниха Европа със злонамерени пришълци, които са готови да хванат оръжието когато им заповядат техните господари. Ердоган го каза на холандците - имам при вас 400 000 човека, вашата смешна армийка е от 40 000.