19 Март, 2018 09:14 4 889 5

Пуснаха под домашен арест Емил Гетов от наркобандата на Тачо

  • тачо-
  • емил гетов-
  • станислав панайотов – тачо-
  • наркобанда

Следващият, който бе освободен от ареста, е зетят на съдружника в охранителната фирма „Аркус Сигурност“ Георги Дросев – Божидар Москов

Пуснаха под домашен арест Емил Гетов от наркобандата на Тачо - 1
Снимка: БТА/АП

Помориецът Емил Гетов е поредният член на Организираната престъпна група (ОПГ) с лидер Станислав Панайотов – Тачо, който е освободен от столичния арест, научи Флагман.бг. 28-годишният Гетов се е прибрал вкъщи преди броени дни, след като мярката му е изменена в „домашен арест“ от Спецсъда.

Припомняме, че според прокуратурата бандата, която бе разбита в края на м. г., се е занимавала с разпространение на наркотици в Бургас и Поморие. С обвинения за участие в ОПГ се сдобиха общо осем души – лидера Станислав Панайотов, както и Дойчин Иванов, братята Емил и Недялко Гетови, Димитър Йончев, Божидар Москов, Даниел Кичуков-Дидо Киндела и Боян Кабов-Бекира. Последният бе пуснат на свобода веднага след арестите през октомври, тъй като той още тогава стана свидетел на разследващите.

Следващият, който бе освободен от ареста, е зетят на съдружника в охранителната фирма „Аркус Сигурност“ Георги Дросев – Божидар Москов. Бургазлията се прибра у дома срещу 5 000 лв. гаранция. Според държавното обвинение ролята на Москов била да пласира марихуана и да събира пари от нередовни дилъри.

Ключови в йерархията били и братята Недялко и Емил Гетови. Те са доста популярни в поморийския ъндърграунд най-вече заради събитията, довели до показния разстрел на наркобоса Иван Попов, по прякор Костов.

Пускането под домашен арест на по-малкия брат е донякъде изненадващо, тъй като магистратите отказаха да го освободят в края на м. г.

Според доказателствата двамата братя са пласирали сериозни количества трева и пико.

Според свидетели по-големият Недялко е имал силова роля, като е извършвал побои над лица, които са отказвали да бъдат дилъри.

Както Флагман.бг съобщи, преди седмица членовете на бандата започнали един по един да правят самопризнания, за да получат по-леки присъди. Наблюдаващият прокурор по делото обяви, че един от тях е именно Недялко Гетов. Не е изключено Емил да е последвал примера на по-големия си брат, за да се прибере вкъщи при семейството си.

При разпит на 30 януари. т. г. пълни самопризнания е направил и Дидо Киндела. Малко след това прокуратурата преценила, че опасността той да извърши престъпление е отпаднала. Помориецът също вече е на свобода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 синя трева

    24 1 Отговор
    БРАВО НА СЪДЕБНИТЕ ИНСТИТУЦИИ И ПО СПЕЦИАЛНО НА ГЕРБ!
  • 2 гост

    24 1 Отговор
    Бандит на бандит око не вади! УНИКАЛНА ДЪРЖАВА!
  • 3 Хъво

    11 0 Отговор
    Още какво трябва да направят за да са вътре
  • 4 БАЙ ГАН4О

    14 0 Отговор
    Ало Бойко съм станала е грешка тия си плащат пускайте ги,че ми трябват пари
  • 5 Бай Тошо

    11 0 Отговор
    Това е целта на ГЕРБ всички бандити да са на свобода че да им изкарват кинти