19 Март, 2018 18:32 40 538 9

Съдят мъж за фалшива обява за кола

  • измама-
  • фалшива обява

Районната прокуратура в Благоевград предаде на съд Кирил К., който пуснал фалшива обява за продажба на кола, която се намира в Италия, и взел парите на купувач

Мъж ще бъде съден за измама с цел имотна облага, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

В началото на август 2015 г. Андрей Т. от село Железница решил да си купи лек автомобил и разглеждал обяви в интернет за продажба и внос на автомобили от чужбина. Той се спрял на едно от предложенията - „БМВ 530“, с посочено лице за контакт – Кирил К. Колата се продавала за сумата от 4200 евро.

Мъжът се свързал по телефона с въпросния продавач, който му заявил, че автомобилът е наличен и се намира на паркинг в Италия. Двамата се уговорили да се срещнат още същия ден на бензиностанция на изхода на Благоевград, като постигнали съгласие за 4000 евро. Парите трябвало да бъдат преведени по банков път.

Кирил К. казал на Андрей Т., че веднага заминава за Италия, като през следващите дни двамата комуникирали през мобилните приложения Viber и WhatsApp. Кирил уверил купувача, че ако му плати уговорената цена веднага, още същия ден ще купи колата и ще я качи на автовоз до България. Андрей пратил парите, които Кирил веднага изтеглил от клона на банката в Гоце Делчев.

През следващите няколко дни той уверявал купувача, че автомобилът е купен и обещавал доставката му съгласно уговорката. След това започнал да изтъква различни причини, поради които тя се бави.

Андрей обаче разбрал, че нещо не е наред и в началото са септември подал жалба в полицията. В хода на разследването било установено, че собственикът на въпросния автомобил е италиански гражданин от град Стате, с когото обвиняемият изобщо не е водил преговори за продажба.

Предстои насрочване на делото от съда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сенко

    10 2 Отговор
    ,,студена асфалтова смес,,тоест гаранция месец и половина най много два!
  • 2 2dw

    4 2 Отговор
    и ся къде е уловката- зелника или зелениката
  • 3 Alonso

    5 2 Отговор
    ГНИДА!!! Друго не ми идва.
  • 4 Qwerty

    13 1 Отговор
    Тоя Кирил К. го хвърляш в багажника и оставяш някъде в Стара планина. :):):)
  • 5 Цар Вул

    9 2 Отговор
    Има една приказка:"Имал - дал"!И друго"Пари на длан и п...а на мегдан"!Ама може ли да си толкова прозд,за да даваш пари за нещо,което нито си виждал нито пробвал и т.н.Сега ще"пиеш една студена вода",защото оня тарикат ще ти ги връща на час по лъжичка!А дали ще осъдят ПРОДАВАЧА само един Господ знае!!НО И СЛЕД ПРИСЪДА НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ АМА НАСРЕЩА НЕЩО,ЗА ДА СИ ПРИХВАНЕШ ПАРИТЕ!АМИ АКО Е ПРЕХВЪРЛИЛ ВСИЧКО НА РОДАТА СИ?
    К,ВО ПРАЙМ?НИЩО.О.О.О.О.О.О.О.Оди се оплаквай на "АРМЕНСКИО
    ПОП"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 6 ТЕЛЕТО

    11 2 Отговор
    Андрейчооо мани ги тия измамници в Благоевград !! Ела тука у Софето , на нашия ЛукОйл.Имам една '' налична " кола в Дубай. Не е карана оня шейха има много коли и до тая не е стигнал да и се порадва. БМВ-530.на 1000 км. Цената е 10 000 лева ама ще ти взема предварително само половината! После ще ти докарам колата:)
  • 7 ТЕЛЕТО

    13 3 Отговор
    Да не забравя , шейха има и други автомобили , все на по 8-10 000 км.Ако има и други мераклии ще ги чакам и тях. За количества отстъпки!

    Коментиран от #8

  • 8 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "ТЕЛЕТО":

    Идвам само дай банкова сметка да ти приведа парите.
  • 9 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    1 1 Отговор
    BMW 530 щял да купува и после да се прави на псевдо мутра по улиците, както направиха всички селски пръчки, след като цената на въпросната кола падна. Още по-смешното е, че въпросният купувач е толкова наивен, че дава пари на някакъв непознат, който тепърва щял да отиде в Италия и да я купи, за да му я докара. Ама да оставим това на страна. То кьорав карти не играе. Ама друго ми е интересно. То ти тука като тръгнеш да си търсиш кола обикаляш като ненормален с месеци (поне, ако разбираш и знаеш какво да гледаш) и се натъкваш на пълни кочини и не може да намериш читава кола, тоя щял да купува кола, даже без да я е и видял на живо. Добре бе, ако измамникът все пак ти беше докарал колата и двигателят и тропаше? Тогава какво? Просто не мога да разбера как може да има толкова заблуден народ. А пък тоя, който се е направил на голям хитрец, той пък какво си е мислил, че като си е оставил телефона и няма да го хванат. Боже, боже, колко мъка има по тоя свят, боже!