Last news in Fakti

20 Март, 2018 16:08 2 118 2

Осъдиха пиян шофьор, опитал да подкупи полицай

  • пиян-
  • подкуп-
  • корупция-
  • аксаково-
  • игнатиево

Наложиха му наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, отложено с 3-годишен изпитателен срок, както и глоба в размер на 300 лв.

Осъдиха пиян шофьор, опитал да подкупи полицай - 1
Снимката е илюстративна

Варненският окръжен съд призна за виновен мъж от Игнатиево, който предложил подкуп от 50 лв. на двама полицейски служители от РУ на МВР - Аксаково, за да не извършат действия по служба.

На 22 февруари автопатрулът спрял за проверка лек автомобил Peugeot 206, управляван от подсъдимия Иван И. Освен застраховка „Граждански отговорност“, водачът не представил други документи. Поради тази причина 25-годишният мъж се обадил по телефона на близките си и поискал от тях да му донесат останалите документи.

По време на разговора полицейските служители забелязали, че водачът лъха на алкохол. Иван признал, че е пил, и поискал „да се оправят по някакъв друг начин“. Когато негов близък донесъл свидетелството на управление на МПС, Иван подал документите през отворения прозорец на полицейския автомобил. От шофьорската книжка на подсъдимия в купето на служебната кола изпадали пет банкноти по 10 лева. Водачът обяснил, че това е „да се почерпят и да го пуснат“. За инцидента била уведомена дежурната част на полицията. Иван И. бил тестван с дрегер, който отчел 1,02 промила алкохол, като подсъдимият отказал да даде кръвна проба. Лицето не е осъждано до този момент.

Мъжът се призна за виновен, прие фактите и обстоятелствата, посочени в обвинителния акт, и отказа да се събират доказателства в съдебната фаза. Варненският окръжен съд му наложи наказание е „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, отложено с 3-годишен изпитателен срок, както и глоба в размер на 300 лв.

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд - Варна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чичо Гошо

    6 0 Отговор
    Тъпи куки!
  • 2 Тиквата

    2 0 Отговор
    Ако беше сложил 5 по 50 лв работата щеше да стане ...ами ще се подиграва с ченгетата ...Това 50 лв пари ли са и то за два задника ,.Честито ви 100лв за колан на пътник ...