20 Март, 2018 19:11 5 933 8

Нашенци копираха "Бандата на Оушън", удариха много казина

  • банда-
  • обир-
  • казино

Банда измисли нов начин да изкарва лесни пари с кражби от казина, но бе разкрита от служителите на “Киберпрестъпност” в ГДБОП. Четирима мъже хаквали дистанционно софтуера на игралните автомати и така прибирали хиляди левове.

Групата, действала като героите в хитовия филм “Бандата на Оушън”, набелязвала казина и игрални зали в цялата страна. Само за една нощ мъжете прибрала 17 000 лева преди да бъдат арестувани, пише "Труд".

Спецполицаите разкрили, че четиримата преди това се занимавали с източване на банкови карти. Двама от членовете на бандата били от Варна, а другите от Пловдив и София. Събрали се преди няколко месеца и разработили схема, чрез която дистанционно си осигурявали достъп до игралните апарати и променяли данните в софтуера им.

При “ударите” всеки от членовете на бандата имал определена роля – един отвличал вниманието на крупиетата, друг заставал пред ротативките, а трети активирал с дистанционно машинките, за да излезе джакпотът.

Четвърти пък стоял пред игралната зала, за да предупреждава за изненади. Групата била спипана на излизане от игрална зала в Нови Искър.

В хакерите и автомобилите им били открити електронники за дистанционно манипулиране на ротативките и за контролиране на софтуера им.

Очаква се софийска районна прокуратура да повдигне обвинения на четиримата задържани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    32 0 Отговор
    Крадците крадат от крадците:хахах

    Коментиран от #5

  • 2 Цецо

    32 0 Отговор
    Много бързо ги хванахте?Ако обираха апартаменти или къщи по селата имаше да чакаме да се размърдате!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Kiro

    17 0 Отговор
    Евала на момчетата, жалко че са ги хванали. Всички знаем в България кои са собствениците на казината и че ги ползват за пране на пари.
  • 5 Радев

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Да ама ние плащаме на службите, вместо да ловят ддс измамници, те се занимават да пазят дтуги измамници!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Pavel

    1 0 Отговор
    Моля провери си правописа ! Неграмотни не ни харесват нали ? !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.