21 Март, 2018 16:23 1 901 2

Отстраниха кмет, прекарвал бежанци през границата

  • димитър петров-
  • буковец-
  • брусарци-
  • трафик на хора-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • кмет

В село Буковец е назначен кметски наместник

Отстраниха кмет, прекарвал бежанци през границата - 1

Кметът на село Буковец в община Брусарци - Димитър Петров, е отстранен от длъжността си. Причината е влязлата в сила присъда срещу него за трафик на хора, съобщи "Нова телевизия", позовавайки се на информация от общината.

Петров бил задържан от гранични полицаи на километър от българо-сръбската граница във видинско при опит да прехвърли 35 мигранти от арабски произход в Сърбия. Това е станало през септември 2015 година. Мигрантите били натоварени в два микробуса и три леки коли, а Петров шофирал един от микробусите.

Срещу него и останалите четирима шофьори започнало разследване. Месец по-късно, през октомври 2015 година Димитър Петров спечелил кметските избори в село Буковец и започнал да управлява.

В началото на 2017 година Районният съд във Видин осъдил Димитър Петровна година лишаване от свобода и глоба от 1000 лева. Той обжалвал пред Окръжния съд.

Присъдата е намалена на 8 месеца условно с тригодишен изпитателен срок, като основен аргумент за по-лекото наказание бил фактът, че по това време Петров бил безработен.

От общината в Брусарци уточниха, че в село Буковец е назначен кметски наместник. Селото е под 350 жители и според новия изборен кодекс там не се налага избор на кмет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 впечатлен

    1 0 Отговор
    Не е ли малко неудобно да помествате такава новина за "безработния" кмет, който се занимавал с "прекарване на бежанци" сигурно срещу солидни суми, че иначе какво ще яде, и затова получава условна присъда, но ще бъде кмет тайно, никой няма да знае! От 2015 г. досега е кметувал, накрая оправдан и сеа кво праим?! Ами жал ни е за него. В други случаи отстраняваме кметове немедленно, само по недоказани подозрения! Каква справедливост, какво чудо и всички ,равни пред закона! В КОЛОНА ПО ЕДИН, ПРЕБРОЙ СЕ!

    Коментиран от #2

  • 2 За кон

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "впечатлен":

    Тогава всички трафиканти минаваха условно,после им промениха закона и сега вече лежат