23 Март, 2018 16:50 3 439 28

Деца осъдиха баща си, той заплаши да се запали

  • издръжка-
  • баща-
  • осъдили

За десетина години мъжът е дал на децата си около 80 000 лева

Учениците от Икономическия техникум в Монтана Алис К. и Андрей К., заедно със сестра си Андреа К. осъдиха своя баща на осем месеца затвор, съобщи "Булнюз".

С подкрепата на майка им Дора К. децата се ситуирали като частни обвинители. Въпреки молбите на таткото да не го правят, те обвинили баща си Андрей К., че не им изплаща дължимата издръжка, на която са го осъдили в предишни дела.

Миналия месец Районния съд в Монтана признал таткото за виновен за това, че съзнателно не изпълнил задълженията към децата си единадесет месечни вноски в размер на общо 6 900 лева и престъплението е извършено при условията на повторност.

Близки до мъжа обаче твърдят, че Андрей е бил поставен от децата си и майка им в неплатежоспособност последователно с безбройни искове.

Те твърдят, че като начало го изгонили от фабриката, която бащата купил на тяхно име. После запорирали и източили сметките и активите му, а с парите плащали хонорарите на адвокати и таксите за безбройните съдебни дела.

По думите им за десетина години мъжът е дал на децата си около 80 000 лева. Те обаче запорирали и взели и личните му вещи.

Първоначално прокуратурата поискала тригодишна пробация, но Алис, Андрей и Андреа настояли баща им да влезе в затвора, което накрало съдията да отсъди по-тежкото наказание. Присъдата обаче подлежи на обжалване.

Огорчен от постъпката на своите деца, бащата заявил пред журналисти, че преди да влезе в затвора ще се самозапали.

В момента мъжът се намира в жилището на първата си съпруга, от която има още две деца.
„На законовите мерки за защита достойнството и обществения морал съдът не обръща внимание и това довежда до свобода на злонамерени действия които дават възможност за злоупотреба с права. Това именно използват адвокати-акули и печелят тлъсти хонорари за сметка на клетите родители и децата им“, разказват запознати със случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    33 3 Отговор
    Женски линч за мъжете- вековната злоба на роба.
    Съдът, състоящ се от съдийки-комунистки, с усмивка на уста са го осъдили и без Истанбулска конвенция.
  • 2 Kcaniba

    20 2 Отговор
    Калашник с три пълнителя, на решето, да им събират мозъците на 200 метра и отива да ги лежи, и без това са му разгонили фамилията. Майтап разбира се:):) твърде е крайно такава участ да ги сполети, може да им дава още пари...
  • 3 Оная с косата

    21 4 Отговор
    Коврата да знай, че катафалката ремарке НЯМААА!!!
  • 4 толерантен

    16 3 Отговор
    В духа на "конвенцията".
  • 5 Пенчо

    16 3 Отговор
    За пари кръвта кръв затрива
  • 6 Харалампи

    8 3 Отговор
    Андрей, Андреа и Алис, интересно от коя страна са взели имената
  • 7 Хаха

    8 17 Отговор
    За този баща не знам, но бедна ви е фантазията какви бащи има. Повечето жени са разведени и бащите не поглеждат децата си. Разведели се един мъж, в повечето случаи една стотинка не дават и оставят на децата си. Аз знам много такива истории и то с богати мъже, които харчат по проститутки, докато децата мизерстват. Трябва затвор и отнемане на 100% от имущество и банкови сметки на бащи, които се отнасят зле с децата си, в това число и за вече пълнолетни деца жертва на младини, но не успели да осъдят тогава баща си, независимо дали е разведен с майката. Същото важи и за безотговорни и лоши майки. Децата в днешно време са жертва на отвратителни родители - пияници, наркомани, курвари, комплексари и злобари. Ако от мен завише смъртна присъда за такива

    Коментиран от #11

  • 8 Аватар

    16 3 Отговор
    Нека се замозапали, та да махнат най-после тези остатъци в Наказателния Кодекс от кумунизма. Виновни са законите, които дават основаное на обезумели хора възможност за отмъщение и гавра с близките си. Направо да го обесят. Дайте им въже на тези "деца" да обесят баща си а после да си снимат селфи с него. Откачена работа и безумие, причините за което се крият във възпитанието.
  • 9 Гого

    16 2 Отговор
    Аз съм от Монтана и познавам "майката",сасипа живата на човека за десетина години
  • 10 Ромул

    9 5 Отговор
    Първа жена,втора жена??Ами сигурно е намерил това, което е търсил!!!!
  • 11 dynamo

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "Хаха":

    Много минуси са ти сложили, но аз съм съгласен с теб. Проблемът е едностранно разгледан. Има много ненормални жени също. Но у нас е матриархат и жените диктуват правилата. А държавата от своя страна не ги защитава за адекватна издръжка. Което срамно. Бащите с нормални чувства и желание за полагане на грижи, от друга страна, нямат нормални права. Те зависят изцяло от психонагласата на майката( бивша жена). А тя , само да поиска, така може да мотае таткото, че в депресия да го вкара. Няма оправия. Каквито семействата- такава и държавата.
  • 12 Деската

    5 3 Отговор
    Познавам майката.За 10 години съсипа човека.То не бяха дело след дело.Всяка седмица са в съда.А тя нищо не работи.Издържа се от спечелените пари от делата.Що за майка е това?!Няма ли морал?!На това ли трябва да учим децата си?Да съдят родителите си?Каква е тази правосъдна система да дава право на деца да застанат срещу родителите си?Просто нямам думи.
  • 13 Мони99

    4 2 Отговор
    Какъв срам!
  • 14 Йордан

    6 2 Отговор
    Ако на някого все още не му е ясно, в България един разведен татко е дотолкова татко, колкото му дава майката. Ако тя реши да му разкаже играта (какъвто, изглежда, е и този случай), ще му я разкаже. Прогнилата ни правна система дава на злонамерените майки богат инструментариум за това: абсолютно винаги им присъжда децата, не признава бащата за еднакво важен родител, не постановява споделено родителство, толерира ги, когато нарушават и без друго мизерните режими по два дни в месеца, подкрепя ги, когато отчуждават децата от бащата, и още, и още...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Иван

    2 2 Отговор
    Аз съм чувал за този човек. Той изостави децата си без да ги погледне. И не е ли му 3ти брак това. Работил съм с този човек и знам какви ги върши и как се държи с хората. И да посягаш на живота на такава ЖЕНА с главно Ж просто е жалко и ниско. Този лъжец най-накрая си получи заслуженото , цял град му се подиграва. И наистина, защо децата му носят името? За който няма човешки съд, има божий съд!

    Коментиран от #17, #20

  • 17 Борис

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Иван":

    Като знам как се държеше с нас няма да се и замислям как се отнася към децата си!

    Коментиран от #18, #21

  • 18 Аватар

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Борис":

    Де и мен така да ме изоставят с 80 хилки.
  • 19 Осъдения

    2 1 Отговор
    Както казва народа.."Няма ненаказано добро".Или друго...Каквото и да говорим става въпрос за пари, за което е и присъдата.../Не е платил/. Защо се опитвате да му лепнете морални етикети. Това са толкова лични неща. които никой няма как да узнае а и те не са важни за закона. Тоя Андрей има още 3 деца, които го обичат и не го съдят за издръжка. А защо ли? Отговора е много прост и се крие в дилемата ..."Кое е първо.. кокошката или яйцето". Или народа го е казал просто..."Ако сееш ветрове...жънеш бури". Иначе човека си живее щастливо обграден с любов. Е ще полежи в затвора ако се наложи. Няма да се самозапали за да се изкефят злите духове.. Не е луд ама никак. Защо ще наказва останалите хора, които го уважават и обичат. Все пак живота продължава ,такъв какъвто си го направиш и заслугата за това си е само твоя. Причини за други състояния, колко си щеш.
  • 20 Осъдения

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Иван":

    Иване или както и да е истинското ти име. Хем си чувал за мен, пък после си работил с мен /считай работил за мен/ което е най-вероятни и след като си напуснал естествено не си доволен от мен. А аз не съм бил доволен от работата ти. И естествено аз съм лошия а ти добрия. И какво от това че имам трети брак, и какво от това че децата носят името ми? Това са лични неща и не касаят никого. И не намесвай Бог , защото той е за всички нас а и за теб . Това че съм осъден съвсем не означава че съм глупак и не усещам конспирацията в коментара ти.
  • 21 Осъдения

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Борис":

    Не сравнявай отношението в бизнеса с личните .Те трябва да са такива и естеството на работата го налага. Аз обичам децата си, може би повече от много родители и не съм ги поставял никога в риск. И не съм ги лишавал никога то нищо. Освен в случаите на неблагоразумната им майка, която ги настройва против ме със съответните емоционални и имуществени последици. Един развод е фатална катастрофа, в която много често най-тежко пострадалите са децата. И много често вместо да ги предпазят ,неблагоразумните родители за да удовлетворят своите долни амбиции ги поставят на предните седалки.
  • 22 456

    1 2 Отговор
    Браво. Добре им го каза. Но от всички коментари и мнения стигам до мисълта дали тези три деца са твои? Имаш възможност да направиш една ДНК експертиза. И ако се окаже дори едно ,че не е тия съсипи. Има жени които за пари на всичко са готови. Мое мнение, а ти си решаваш.

    Коментиран от #28

  • 23 195

    2 1 Отговор
    http://www.montana-rs.org/myapps/sas/ACTS/0170f517/28722318.htm децата са се отървали!

    Коментиран от #27

  • 24 Жана

    2 1 Отговор
    Преди месец пламна колата на известен адвокат от Монтана,дали пък този адвокат не е адвокат на въпросната майка,а пък самата майка до преди два месеца ходеше с гипсиран крак след жесток побой, дали това е случайно!!!

    Коментиран от #25

  • 25 Осъдения

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "Жана":

    АХааа. Разбирам на къде накланяш везните. Ама и аз не съм тъпак че да не усетя че си фен на човека пуснал публикацията за да предизвика дискусия в стил..."Народа срещу Лари Кинг". Не случайно си избрала името на Жана Д, Арк.
    Все пак ще ти отговоря че Андрей е свързан и с това че пролетните щъркели премръзнаха от студените промени на времето а също и за това че много язовири преляха от придошлите реки.

    Коментиран от #26

  • 26 Жана

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Осъдения":

    Гузен негонен бяга !
  • 27 Осъдения

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "195":

    Спасения от тази история съм аз, защото ако не бях напуснал сега нямаше да съм жив. Малцина знаят че два пъти тази жена с главно Ж се опита да ме отрови. Заедно с една врачка, която бърка разни блъвочи и "помага" на обезумели жени .То не ми мажеха връзките на обувките , намирах какво ли не в салатата си много още. След втория сериозен опит аз напуснах семейството за да спася поне животавръзките на обувките . В салатата си намирах какви ли не треволяци. След си, ама от къде да знам че три дни след това в къщата която построих за него ще се нанесе нейния любовник. Не съм пускал жалби в полицията и прокуратурата а се разведох уж за мир и спокойствие. Ама акъл море...глава шамандура. Понеже изгоних въпросния господин от дома който оставих на децата ми срещу мен започнаха всички тези деле и дела и искове и пак и пак.
    Добре че си постнала мотивите на съдията по решението, защото наистина не бях ги чел. Повечето са повлияни от лъжите, които клетите ми деца след като бяха вкарани в залата бяха принудени да казват като свидетели срещу баща си. Но няма да пускам жалби защото остава да почна и аз да ги съдя за клевета и лъжа и ще стане голяма турска сапунка. Аз не ги виня, защото те са оръдие в ръцете на обезумялата си майка. Някога ще се срамуват от това. Но такъв е живота и е такъв както си го направим.
  • 28 Осъдения

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "456":

    Децата са мои и няма нужда от днк. Талантливи са но това което им стори майка им ще повлияе зле на бъдещето им. Все пак с какви очи ще ме погледнат и поискат това от което ще имат нужда за бъдещето си. Просто постигна целта си да ги раздели от мен. Е вече две са пълнолетни и живота е пред тях и не е нужно да влизам за това в затвора. Това няма с нищо да им помогне. Абе мнооого тъпа история.