25 Март, 2018 07:52 2 924 4

ДОСТ: Корупция със земя в Крумовградско

  • дост-
  • земя-
  • лютви местан

Плати за 10 дка, но получи 5 дка

На 23.03.018 г. на събрание на ДОСТ в Крумовград, организирано от общинския координатор г-н Беркант Ходжа, председателят на партията г-н Лютви Местан и неговият заместник г-н Мехмед Ходжа се срещнаха с местни членове и симпатизанти.

„Земята е единственият ни поминък. Тъй като нямаме собствена, единственият ни шанс е да наемем общинска земя. Само че ако си от ДОСТ, в Крумовградско това е невъзможно. Избирателите на ДОСТ сме подложени на жестока дискриминация от Общината и кметовете и ние не можем да обработваме общински земи. За другите има.

От години обработвам 10 дка. Миналата година около изборите подадох навреме Заявление за продължаване на Договора. Дори си платих – ето го документа. Въпреки това ми отказаха. Поставиха ми условие да се откажа от ДОСТ. След като заявих, че ще си потърся правата, ми дадоха 5 дка при платени 10. Разбира се, че ми отнеха близките до къщата ми ниви и ми дадоха най-отдалечените. Това не е демокрация, а е дискриминация.“

Разказът е на Айше Тасим от с. Сливарка, общ. Крумовград на срещата с ръководството на ДОСТ. Този случай не е единичен. Оплакванията от корупция и дискриминация при отдаване на общинска земя са стотици. Явлението е масово. Престъпна политика на кметовете!

„Не съм очаквал да чуя това. Живеем в 21 в. в България – член на НАТО и ЕС. Ако България е правова държава, компетентните органи в лицето на Прокуратурата и Следствието трябва да разследват тези престъпления и да потърсят отговорност от местните власти за административен произвол и грубо погазване на законите. Общинската земя не е тяхна бащиния, нито партийна собственост, а публичен ресурс, до който всички граждани, независимо от партийното им членство, трябва да имат равноправен достъп. Ще сезираме Прокуратурата, но трябва да имаме смелост да подпишем Сигнала, а не да навеждаме покорно глава пред самозабравилите се местни дерибеи.“ Това бе категоричната позиция на председателя на ДОСТ Лютви Местан.ДОСТ няма да остави избирателите си да бъдат пожизнени безправни донори на която и да е тоталитарна партия, подчерта Местан. Той заяви, че най-правилният политически отговор на тези грозни явления е спечелването на местните избори през 2019 година. За това трябва мобилизация, за да се вземе властта от тези, които дискриминират гражданите и нарушават законите. Кметовете на ДОСТ няма да повтарят грешките на сегашните кметове. Те ще служат на всички жители.

Халил Халил от с. Пашинци сподели, че е срещнал огромни трудности и е водил истинска битка с местния кмет, за да получи елементарна административна услуга – нотариална заверка на документ. Причината е същата – гласувал е за ДОСТ. Изглежда за местните кметове и общинарите това е престъпление.

В уж демократична България местните власти и партийните фактори подлагат гражданите на истински политически рекет, за да запазят монопола си върху тях чрез страх и подчинение. След появата на ДОСТ това вече не е възможно. Избирателите ще кажат тежката си дума на местните избори през 2019 г.

Срещите на ръководството на ДОСТ продължават.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 q r

    12 1 Отговор
    Вън от България фанатици продажни и вземете на тръгване ония в парламента начело с ББ.
  • 2 Гост

    5 3 Отговор
    Да се маха в анадола,измет.
  • 3 гост

    8 2 Отговор
    ако не искате тази партия формулата е много проста,на изборите отивате и гласувате в едни други партии които искате да ви управляват и дост автоматично пада, тука и да лаяте и да не лаяте това е положението
  • 4 Дост и DOST

    1 1 Отговор
    ДПС си заминава веднъж за еинаги, каквото и да правят просто хората ги видяха и ги намразиха. Натам отиват нещата където и да са в бг, казват че е бизнес партия и това е . Далавера партия е и за собственост. Закопаха сериозно хората, но се събуждат вече . Браво на ДОСТ . Да живее DOST