Last news in Fakti

27 Март, 2018 11:26 2 212 3

Вдовица на убит таксиджия: Сънувам го да протяга окървавени ръце

  • 17-годишни младежи-
  • обвинения-
  • русе-
  • таксиметров шофьор

Сънувам съпруга си нощем да протяга окървавени ръце и да моли за помощ. За този страшен кошмар разказа в съдебната зала в Русе вдовицата на убития на 14 март м.г. 60-годишен таксиметров шофьор Валери Спиридонов – Лилия. На подсъдимата скамейка застанаха 18-годишните Николай В. и Деян Цв., които във фаталния ден наели таксито на Валери и поискали да ги откара в русенското село Николово с намерението да му вземат оборота. Обвинението срещу двамата тийнейджъри, които през март м.г. са били непълнолетни, е за грабеж, придружен с убийство, пише "Монитор".

Делото в Окръжния съд се гледа по общия ред с разпит на свидетели. При разпоредителното заседание през януари т.г. съдията не прие предложението на защитата на Николай за съкратено съдебно следствие, тъй като адвокатите на другия подсъдим не бяха съгласни.

„Майка ми и баща ми бяха страхотно семейство, споделяха си, помагаха си. Баща ми беше най-добрият ми приятел“, сподели синът на жертвата – Тони Спиридонов, който бе сред първите разпитани на днешното заседание. Майка му разказа как отчаяно е звъняла на съпруга си на 14 март сутринта, за съсипания си живот, за влошеното си здраве.

Валери карал такси от 20 години и никога не влизал в пререкания с некоректните си клиенти. Няколко пъти му се случвало да не му плащат, а веднъж момиче дори насъскало кучето си срещу него. „Имаше рана, но съпругът ми не се занимаваше с такива хора, защото не знаеше какво могат да му направят“, каза вдовицата.

На 14 март м.г. към 4,00 часа в таксито на Валери се качили Николай и Деян. Убийството е станало към 4:25 часа на улица „Христо Ботев“ в Николово. Пронизаният с нож шофьор успял да се обади на колегата си Венцислав Минков, с когото се чули час и половина преди това.

„Заклаха ме, умирам, някъде в Николово съм“, успял да промълви само Валери. От лая на кучетата си се събудил собственикът на къщата, пред която е станало престъплението. Венислав Георгиев разказа пред съдебния състав, че мъжът бил все още жив, когато го намерил на улицата. „Извикай линейка, убиха ме“, били последните му думи.

В деня на първото съдебно заседание около 100 таксиметрови шофьори от цялата страна се събраха пред Съдебната палата в Русе и поискаха справедлив процес. Преди това с автомобилите си те преминаха по улиците на града.

„Настояваме таксиметровите водачи да имат сигурност, когато работят. Призоваваме за законодателни промени и въвеждането на паник бутон в автомобилите, който да има връзка с тел. 112, и на видеорегистратори, а записите да се приемат като доказателство в съда“, каза председателят на синдикалния съюз „Сила“ Ивайло Джанати.

Делото в Окръжния съд ще продължи във вторник с разпит на свидетели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    11 0 Отговор
    Пазете децата си от дрогата, защото политиците не искат да ги опазят!
  • 2 Българин

    8 0 Отговор
    Да гният до живот !!Или смърт за смърт.
  • 3 мнение

    0 0 Отговор
    Опандизване му е майката, макар че както е описан случаят, от тези двамата нищо не става. Де да бяха само те, у нас в момента е пълно с такива като тях. Досега почти няма случай извършител на само едно убийство, убиеш ли веднъж, отнемеш ли човешки живот, особено за пари, нещо в главата ти не е наред. За съжаление от това никой не се е излекувал. Затвор и после пак същото. Психика! Начин на мислене! Колкото до дрогата, няма как политиците да пазят децата ни от нея. Вярно е, че търговията с дрога процъфтява, а в същото време уж е забранена, но пазенето на децата е работа на родителите и на самите деца. Разговори, контрол, не като тези двамата да се шляят с такси в 4.00 часа, къде са били родителите им, пълна безотговорност!