Last news in Fakti

29 Март, 2018 18:21 1 102 0

Съдят зам.-министър на транспорта за измама

  • зам.-министър-
  • ангел попов

Софийска градска прокуратура внесе в Районния съд обвинителен акт срещу зам.-министъра на транспорта Ангел Попов за извършена от него измама.

Той е обвинен за това, че на неустановена дата през месец август 2012 г., с цел да набави за себе си имотна облага в размер на 8000 евро, заблудил собственик на транспортна фирма, че служители на Министерството на транспорта ще му уредят да получи допълнително четири броя ЕКМТ/СЕМТ разрешителни. Те осигуряват облекчен режим на международен товарен транспорт.

В хода на разследването е установено, че към 2012 г. Попов нямал никакво служебно или лично отношение към работната група във ведомството, която била оторизирана да разпределя ЕКМТ/СЕМТ разрешения.

Въпреки това той създал невярното впечатление у управител на фирмата, че може да повлияе върху решението на този колективен орган, като предаде различни суми на някой от членовете му, назовани поименно от Попов. В действителност това било обективно невъзможно, тъй като сочените от него лица изобщо не били част от тази работна група.

Зам.-министърът е на свобода с мярка за неотклонение „подписка“. Ако бъде
признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от 1 до 6 години лишаване от свобода.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА