15 Април, 2018 09:14 1 945 4

МВР издирва 38 бегълци от затвора

  • затвор-
  • бегълци

Все още няма следа и от двамата опасни рецидивисти, които избягаха от Софийския затвор

МВР издирва 38 бегълци от затвора. Повечето от тях са били на лек режим и не са се прибрали от работа или от отпуск.

Все още няма следа и от двамата опасни рецидивисти, които избягаха от Софийския затвор.

66 секунди - толкова са нужни на Владимир Пелов и Радослав Колев, за да избягат от затвора. На кадрите от охранителните камери се вижда как напускат помещението за техника и се озовават в двора. Дежурният надзирател дори не успява да извади пистолета си. Нито един от униформените пазачи не тръгва да преследва бегълците.

Междувременно издирването им продължава.

Надежда за залавянето им има. „Желанието ми е колкото се може по-бързо, но трябва да се съобразяваме и с някои други обстоятелства”, посочи Илко Илиев от МВР.

По закон обаче полицията не може да използва пълния си ресурс, за да залови рецидивистите. „Не можем да ги следим, не може разпечатки на телефона да се искат. На близки, на роднини, на хора, които мислим, че са свързани с логистика и с помощ за осъществяване на бягството”, уточни той.

Владимир Пелов и Радослав Колев може и никога да не бъдат открити. И въпросите за това как са внесли оръжието в затвора и кой е финансирал бягството от затвора - да останат без отговор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    4 1 Отговор
    Въъъъййй
  • 2 бмв е39

    7 1 Отговор
    няма да хванат и един защото са некъдърни
  • 3 ИЦО

    11 1 Отговор
    Вчера по бтв излъчиха кадри от охранителните камери.Тъпака на КПП-то не можа да си откопчае кобура,за да си извади пищола.
    И после тия карикатури ми реват,че малко пари вземали.
    Не са ви малко,много са ви,некадърници.
  • 4 смях

    11 1 Отговор
    Като се съберат в партизански отряд и ще завземат властта. Ние нямаме войска. Като избягат още 50-60 човека и ще завземат държавата. За полицията да не говорим, нали видяхте от кадрите колко са никакви. Чистачката взе преднина на полицая тичайки зад тях.