18 Април, 2018 08:01 9 497 68

Кметът на Младост хванат с €56 000 подкуп, а не със €70 000

  • младост

Акцията започна по обед и продължи над 10 часа

Минути след 23 ч. кметът на столичния район "Младост" Десислава Иванчева беше изведена с полиция от сградата на Министерството на младежта и спорта. Тя беше задържана и разпитвана там близо 10 ч. след като беше арестувана показно по обяд. Иванчева е заподозряна в получаване на подкуп в особено голям размер - според различни информации между 56 и 70 хил. евро.

"За мен това е клопка. На заден багажник оставени ей така. Това ще се разследва тепърва кой ги е оставил. Едва в 17:00 имаме адвокат. Четири часа от 1 без 15 до 17 нямаше адвокат. Казаха, че нямам право на адвокат и направиха показно. 34 полицаи", заяви Десислава Иванчева пред Нова телевизия, докато беше изведена с полиция от сградата на Спортната палата.

По неофициални данни не 70, а 56 хиляди евро са намерени в колата на Иванчева. През повечето време тя не е имала достъп до своя адвокат, а разследващите са броили и описвали парите, намерени при задържането на кметицата.

Акцията започна по обед и продължи над 10 часа. След началото на проливния дъжд кметицата и заместничката ѝ бяха задържани в Министерството на спорта. Акцията е на новия антикорупционен орган.

По неофициални данни става въпрос за дълго забавяне на издаване на разрешително за строеж на инвеститор. Освен в центъра на София, акцията продължи и в районната администрация на "Младост", където от спецпрокуратурата проверяваха документи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сеш ли се

    72 10 Отговор
    Мистерията е че няма подкуп, това е.

    Коментиран от #31, #65

  • 2 кака трака

    94 9 Отговор
    Обадили са се на Бате бойко разни мутри че им пречи в района и така са я овъргаляли официално от властта и то..
  • 3 куку руку ку

    117 4 Отговор
    В бързинката някой гушна 14 илядо евра...
  • 4 Адвокате адвокате

    13 23 Отговор
    Ааа не за 56000 как може веднага да я пуснете и да си и ги дадете ...ни е чесно
  • 5 Гост

    53 4 Отговор
    Тяяяя рибата,се вмирисва,от към главата!!!
    Нагоре мизата е още по голяма!!!
  • 6 оня същия

    53 6 Отговор
    що ли ми напомня цялата работа на Шменти капели...

    https://www.vbox7.com/play:0370651fa9
  • 7 Стига бе

    19 7 Отговор
    С тия пари и кола не може да се купи. Какъв е тоя размер?
  • 8 Гербераси долни

    92 8 Отговор
    Голяма показност ,всеки знае че пари в кеш се разнасят все по рядко и то в багажника ,а не закътани под седалките например тези 50 или 70 хиляди можеха да се преведат по няколко сметки на роднини (както правят повечето хора и от от поне 20 години) ,а не да се разкарват с служебната кола и акцията точно на центъра ,че те за убийство не затварят за толкова часове района работата смърди отвсякъде и не виждам и как ще издържи и в съда реално много шум за нищо или пак корупционата комисия ще ни разиграва циркове а истинските мошенници ще се подсмихват ехидно.
  • 9 Бай Благой

    76 9 Отговор
    Показна "акция". Специалист - физкултурника.
    ГЕРБ започна все повече да мирише.
    Когато миризмата стане непоносима дори и в Брюксел мисля, че тогава ще се отърват от тях.
  • 10 Бай УРко

    64 5 Отговор
    То сега един взел 14 х. евро и как е тръгнало разследващите до 2-3 ще гепнат целия откуп и няма да има престъпление! Междудругото добре я сготвиха - някой отключва с шперц колата й, оставя едни бялазани пари, обажда се в полицията и е готов!
  • 11 джи пи

    17 18 Отговор
    бе що в моята таратаика няма толкова парички
  • 12 Billi

    12 1 Отговор
    Минала се е, ами още 14 000€ от къде?
  • 13 зомби килър

    56 10 Отговор
    Боико,много некадърно са го скалъпили твойте хора бе,язък за заплатите дето им даваш,масата е яко зомбирана и въпреки това ти разгадаха постановката,яко преиграхте,мислех те за по умен а ти се оказа пълен позьор,една дребна рибка неможа да сготвиш като хората.Ти в кой бункер ще влезеш,в готардския или си направил свой тук,ибрикчиите ти знаят ли че ще ги оставиш да се пържат,ама те си го заслужават нали.ХАХАХАХАХА
  • 14 Театър 991

    55 2 Отговор
    Парите в багажника ?
    Че то всичко може да ти сложат !!!
    Е па наркотици не намериха ли ?
  • 15 зомби килър

    56 1 Отговор
    А тая полицаика с качулката на главата ,е като излязла от някой филм за извратеняци.
  • 16 Бай

    44 0 Отговор
    Чак с белезниците да са отзад ! това не го ли забраниха ?
  • 17 един

    10 12 Отговор
    Какво значение има дали са 70 000 или 56 000. Каква новина е това? От толкова много безхаберие, некадърност и тъпотия напълно ще изкукаме. Наблюдава се масово изтрещяване на нацията, като тон за това дават многобройните медии, надпреварвайки се да пишат глупости. Ако дейността на МВР и правосъдната система бяха на мястото си, нямаше да сме толкова тъпи и абсурдни. Някакъв "издирван" мошеник катастрофира на рали и ако не се беше предал, така и никога нямаше да бъде хванат. Това е един пример, който на фона на хилядите може да се отчете като незначителен. Изчезнали хора, пасивно и цинично отношение от страна на полицията в Добрич, бездушие, залъгване на близките им, без последствия за полицаите, политически спекулации с хора, при което с месеци прокуратурата се занимава с глупости, а престъпността процъфтява. Дали имаме поне малко разум, това е въпросът, и докога ще тънем в абсурди?! Колкото до кметицата на "Младост", някак не вярвам някой без нейно знание да й е напъхал парите в колата.
  • 18 незнайко

    35 5 Отговор
    Англичаните дадаха тон как се прави инсцинировка и ние да не останем назад "вдигнахме крак като жабата" !!! В сегашното положение в страната, едва ли кметицата си е позволила подкуп и то в такъв толям размер !!! Интересно защо пишат за евро, като в БЪЛГАРИЯ още си работим в левове ??? И защо не казват истинската сума, след като с машина за броене ще я разберат за 15 минути ???
  • 19 FUCK OFF

    45 8 Отговор
    ВСИЧКО Е ПОСТАНОВКА....
    ПАРИТЕ В БАГАЖНИКА....ХЕЛИКОПТЕР СНИМА...
    5...6...КИЛЦА КОКАИН НЯМАШЕ ЛИ ПРИ ПАРИТЕ....

    ТИЯ НАДМИНАХА И ХОЛИВУД....СМЕХ...СМЕХ..

    А ИНАЧЕ...КМЕТИЦАТА Е ГОТИНА....
    СЛАДУРАНА...
  • 20 Димитров

    32 3 Отговор
    Оправете си заглавието! Дали тези пари са подкуп или не, ще реши съда. А това заглавие е пример за слаба журналистика.
  • 21 ГОЛЯМ СЛОН

    38 5 Отговор
    Естествено, че е постановка. Нали помните как започна кариерата си като районен кмет в Младост? С гръм и трясък. Хвърчеше перушина и се разнасяше животински вой. Логичен завършек на районен кмет, който не е от управляващата партия. А белезници в Пловдив ще има ли?
  • 22 Plovdiv

    33 0 Отговор
    Само да попитам: Какво стана с чувалите с пари, чрез които уж КТБ беше източена от собственика си?! Че нещо вече четвърта година не са ги открили, както не са открили и едно доказателство, а делата срещу България надвисват едно след друго? Може би защото тези, които "разследват" съсипването на банката и самите крадци са едни и същи лица?
  • 23 бивш кмет

    19 1 Отговор
    Всички знаят че всички кметове взимат , или поне тези където има защо.Как нито един друг кмет не го хванаха в центъра на София и не го държаха 10 часа.
    Кой е дал подкупа , защо го е дал , къде е? Как е станало предаването на парите...
  • 24 Гоуст

    25 0 Отговор
    Разговор между шеф и служител:
    - шефе, начерих тая чанта с 20 000 лв
    - 10 000 лева ли?
    - да, 5 000 лева
    - е като няма пари в тая чанта, за какво ми я носиш?

    Та малко такъв е случая с парите
  • 25 USA

    4 0 Отговор
    Господа,нашето спасение е "карантията" да се сготвят един друг та дано глупаците от Брюксел се усетят вече!!!!Иначе на нас ни е все в гъ......
  • 26 ТОРКЕМАДА

    6 1 Отговор
    Ченгетата пипнаха 14 бона.Нема постно нема блажно сухото е най важно....Така или иначе ще го отнесе ....с тях или без тях,където 56 там и 70
  • 27 gost

    35 1 Отговор
    Гледах по телевизията задържането на Десислава Иванчева и ми минават следните въпроси през ума и се чуда защо и на Вас не ви минават..
    1. Не е ли странно показно всичко това – да държат жената часове наред на улицата и да броят пари?...това не случвало никога досега дори и с истински престъпници – директно прибират виновния...Поне да бяха донесли една маса с чевена покривка и графа с вода да им по лесно и бързо броенето...ама не целта е по бавно и всичи да видят...

    2. Защо борбата с корупцията започна точно сега и точно с Иванчева?...Странно , всъшност ако погледнете картата на Младост ще видите че всяка зелена площ е разпродадена за строеж още преди Иванчева от предишната кметица на ГЕРБ – чудя се какъв ли подкуп е взела тя...вероятно милиони (особено за турския гьол и неборстъгач в баш центъра на Младост). Но то да беше само в Младост. Би трябвало да има поне 10-20 кмета задържани ... а други просто няма.

    3. Защо не попитаме коя е тази фирма дала подкупа и не ли е подсъдно това и за кой парцел става дума. Кой информира службите за подкупа? Фирмата строител? Коя е тя? За 500000лв подкуп трябва да се касае за мащабно строителство. Аз не се сещам за друго мащабно освен турския гьол и небостъргач. Другите строежи са кокошкарски блокчета строени по технолгията по която дядо ми правеше кошари и курници.

    4. За 10 години броя на блокове в Младост 1А се удвои. Защо не попитате общината защо след като дават разрешителни за строеж няма втора детска гра
  • 28 Джон Смит

    14 1 Отговор
    Като не от нашите, ти слагат шапката (Баш Майстора)!
  • 29 активистка ама иска иска

    8 10 Отговор
    Много ми е интересно, ако сега пуснат СРС-та с видео и аудио записи, как става сделката пак ли ще говорите, че е "скалъпено" ? Изчакайте малко рано или късно всичко, ще лъсне. Тази кметица е доволно "умна", че да си ги иска и прибере тези пари, а на Прокуратура Ентъртеймънт им дойде дюшеш !

    Коментиран от #46

  • 30 Гостенин

    11 0 Отговор
    Те пък не можаха ли да ги позакръглят малко по-добре пи "чопването". Какво е това 56 000 Евро, да бяха ги стопили до 50 000.
  • 31 Ttt

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Сеш ли се":

    А какво има, социална милостиня?
    Абе хората с руски наклоности, се повече искат на ЛевиЯ бряг!!!

    Коментиран от #35

  • 32 SAAB

    12 1 Отговор
    Ааа мурафети .......парите не са били в нея ! Мирише ,много на гуменки :)
    нагласиха я гербасъзите :)
    На всеки е ясно ,че кмета ближе лакомо близалката....НО това е постановка , смешна " милиционерска......прави се път за нашия файтон !
  • 33 Георги Колев

    3 2 Отговор
    Айде сега не се знае кой ги оставил.Ми някой приближен бе мило.На мен що не ми оставят неща с който да си променя живота за миг?!И на мен ми трябват пачки с който да живея нормално.Ако са много ще вложа във валутния пазар и после и аз ще подхвърля на някой нуждаещ се.Тъпо и полезно така ще си помагаме един на друг в тези мътни и тъмни времена на оцеляване.Просто е е без срещи и приказки и без палячовци с качулки и без адвокатски услуги.Името ми е реално адреса е улица вишнева....Оп сори.Гр.Троян.Георги Колев.ул.Симеон Велики 88.И да си знаете употребявани или нови но не белязани щото не понасям белезници и суполи.
  • 34 Дедо Йоцо

    5 3 Отговор
    Я оставете жената на мира бе ! Това са и джобните парици с които едвам свързва двата края а вие я хокате ! Срамота !
  • 35 Ттт

    4 3 Отговор

    До коментар #31 от "Ttt":

    Като имаш 56 000€ си ги превозвай както сакаш!!!
    Да я хванат с подкуп значи полицията има и допълнителни доказателства!
  • 36 Kiril Qnkow

    9 1 Отговор
    Не зная с кой очи след този цирк ще излязат управляващите пред хората! Говорят за справедливи закони и управление... Как се нарича когато съдебната система службите и полицията са политически и икономически инструмент с/у заплащане ? Хората не желаят ли да сложат край и ред на собствената си агония в този хаос и мизерия ? Докога ще се замазва всичко с голямата маламашка ? ...
  • 37 Шаран БГ

    9 0 Отговор
    И тая е невинна !! Аз съм убеден, защото живея в страната на райските ангелчета, маскирани като прокурори, съдии, министри , кметове, горски и селски дерибеи и прочие държавни служители.
    Питам и не искам отговор ! Как стана така, че не само в столицата, а и във всички по-големи градове в страната, не останаха тревни площи, междусградни пространства, детски площадки, на тесни 7-8 метрови улици от двете страни се извисиха 5-6 етажни сгради без паркинги? Как стана така, че до плаж на морето не можеш да припариш - застроиха се и се оградиха 80% от плажните ивици и станаха "приватни" с дебеловрата охрана ??
    Надминахме по истински алчен капитализъм всички западноевропейски страни- Испания,Франция, Италия и т.н.
    Как става така, че съдии имат недвижими имоти по гръцките плажове, а пенсионерите не могат да си купят лекарства ?
    Господжата е чиста вода ненапита - да се пусне незабавно и да не и се черни честното и почтено име !!!!
  • 38 SAAB

    14 1 Отговор
    За тази "пиеса " кметицата наистина ще вземе €50 000 но от държавата след решение от съда в Страсбуг !
  • 39 елементарно

    16 0 Отговор
    Просто държавата удържа 20% ДДС за подкупа. Така от 70000 става 56000. Елементарно е.
  • 40 80 процентен

    7 0 Отговор
    След 2 чАса сумата ще е 30000€, след още два 10000€ и до края на деня няма да е хваната с подкуп ))) Това е същото като на митницата!
  • 41 123456

    2 2 Отговор
    Добре де, ако се замисли човек може и хората които го взимат този подкуп нарочно да искат да е по този начин за да изглежда като постановка ако стане гаф. Тази борба с корупцията трябва да почне все от някъде, но е много важно да не е само за дребните риби. Много добър пример в това отношение можем да вземем от румънците за избиването на балканските комплекси. Аз при предишните правителства не се сещам дори и за показни арести за корупция. Още сме много далеч от истината обаче...
  • 42 Ezio

    2 0 Отговор
    Точно, като в Под Прикритие :)
  • 43 hahaha

    8 0 Отговор
    Кокаин нямаше ли да й подхвърлят? XD
  • 44 АзСъмМунчо

    4 0 Отговор
    Ако има свидетели на предаването на парите и те са белявано, ок!
    То излиза ,че който подхвърли кинти и те натопи първи е над закона, защото ,тя ако беше се обадила за кинтите и да накисне даващите щеше сега те да са на пангара, ама там не се знае ,че ако власт имащите искат, не кашон, слон ще докарат в двора ти и ще го обавят за подкуп. Толкова служби са на видеото, то само парата е реквизит, другото е риалите шоу:)
  • 45 Дългият

    3 2 Отговор
    Може и да е виновна но може и да е нарочена,да пречи на някой ,неудобна и да се подхвърлят компромати.Нарочат ли някого...спасение няма иди доказвай после че нямаш сестра...Мътна и кървава е тя...една шепа хора дирижират властта...
  • 46 И.к

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "активистка ама иска иска":

    То и с Борисов излезна запис ,ама не виждам да има последици.Даже статията я има още във „Факти”
  • 47 ицо

    5 0 Отговор
    И сега какво тя ще ги съди за това че не са и разрешили да се види с адвоката и пак ние ще плащаме сметката до болка познато .Това е България .
  • 48 Община Младост

    4 5 Отговор
    Да седи с дни на тротоара тая мизерна кметица,за да може всички да я видят, а не да се прави на неподкупна и честна. Просто вдигна цената на подкупите с нейния пиар за забрана за стройтелство,зелени площи и тн. Заслужава една хибава и дълга присъда. Ако има държава трябва много бързо да влезне в затвора по бърза процедура не да я бавят с години. Затвор показно и бързо.
    И заедно с нея и това недоносче което е пиар на Район Младост
  • 49 Тиквата

    9 2 Отговор
    Това е номер на Цвъки Пъпеша.
  • 50 Бъг

    3 1 Отговор
    Аааа , еее щом са само 56 хилки пускайте я да си ходи , всъщност може и да не поиска крадлата да си тръгне , може някой , този който е "подхвърлил" паричките да си ги потърси ,нали.
  • 51 Българин

    7 1 Отговор
    Кумчо вълчо прецака една овца!Няколко милиона овце блеят!Кумчо вълчо обаче не е сам!Милионите овце знаят за това но продължават да блеят!Всички овце знаят че Кумчо вълчо е много лош и предпочитат тихичко да си блеят и да ги стриже Кумчо вълчо до голо защото дълбоко в съзнанието си знаят че са овце и така трябва !
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Гого

    0 0 Отговор
    Нищо ново под небето на Африканската държава България.
  • 54 Адвокат

    0 0 Отговор
    Сега да я оправдаят и копенсация да и дадат а невинни да ги осъждат без да са виновни в каква Държава живеем
  • 55 Митко

    6 0 Отговор
    Не 100% а 1000% съм сигурен че е постановка, и пречи на много
    нещасници да си вършат далаверите.
  • 56 123

    0 0 Отговор
    Че тая е измамница - измамница е, но че го направиха показно - това е факт!
  • 57 хохохо

    2 0 Отговор
    Явно някой е прибрал 14000 евра от подхвърлените 70000 :D
  • 58 Zax

    5 0 Отговор
    Толко некадърно изработена партенка, че все едно са я правили британските тайни служби.
    Тези явно ни мислят за малоумници тотални!
  • 59 бббббб

    3 0 Отговор
    Само не знам, кой прежали 70 хил.евра под формата на подкуп ?!?!? Като сега тези пари ще бъдат приложени към делото като доказателство пред съда поне няколко години докато не приключи делото.Което значи,че този очаква да му се върнат минимум 10 пъти повече след нейното отстраняване.
  • 60 Облаче ли бяло

    2 0 Отговор
    В тая нещастна държава невинните са ВИНОВНИ, а виновните са на СВОБОДА , тези вторите в пандиза до живот, това са тези които докараха народа ни до бавна и мъчителна смърт
  • 61 Оптимист

    1 0 Отговор
    Всички кметове са корумпирани, незнам защо но мисля, че тази кметица я СГОТВИХА по най -смешния и глупав начин
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 сори

    0 0 Отговор
    Като ги преброят още веднъж ще станат 30 000евро . Ей този Цветанов голям специалист бил бе То не бе ,,специалист по апартаменти " та специалист по изборни измами ' а сега и специалист - сценарист .....какво ли ще дочакаме още от този Гробар докато е на власт
  • 64 onq s konq

    0 2 Отговор
    Сигорен съм че тая е виновна и не са и ги потфърлили!Само като я гледам как се е облекла и ми става ясно!Откаде пари за текиви дрехи и прическа???Крадла!
  • 65 наблюдател

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Сеш ли се":

    Приятелю на Россия, тая жена свети като коледна елха. Тези маркирани пари са минали през ръцете и. Има и поне две самопризнания на хората, които са посредничели. Истината този път е желязна. Това не ти е скапано руско разследване.
  • 66 аааа

    0 0 Отговор
    ееее щом е толкова няма проблеми, пускайте я да си върви
  • 67 бадаев

    1 0 Отговор
    Изтече информация, че парите ги е пипала с ръце. Докога ще се правим на невинни. Ясно е, че в политиката невинни хора не попадат.
  • 68 нгфсн

    1 0 Отговор
    Ако почнат да арестуват всички корумпирани кметова, ще трябва през няколко месеца да провеждаме кметски избори. Само че, партиите пазят протежетата си, защото и те заделят по нещо за партийните върхушки.