Last news in Fakti

18 Април, 2018 08:09 2 827 8

Мъжът, блъснал хора на рали, се оказа издирван измамник

  • рали-
  • шумен-
  • николай георгиев

Николай Георгиев бил издирван в Испания за наркотрафик

Варненецът Николай Георгиев, който се вряза с колата си в публиката по време на рали и рани няколко души, се оказа издирван от 5 години заради присъда за измама
4-ма души бяха ранени в неделя по време на ралито „Мемориал Валери Великов“ край Шумен, двама от тях са с фрактури.

През 2013 г. той е бил осъден от Варненския окръжен съд на 3 години за документна измама за 79 500 долара. Магистратите са признали 45-годишния мъж за виновен за това, че през 1999 г., чрез използване на фалшиви документи, е изтеглил без правно основание сумата от чужда сметка.

Разследването срещу него е водено задочно. За първи път през май 2008 г. Окръжната прокуратура е издала Европейска заповед за арест. На 3 октомври Интерпол - Мадрид уведомява български съдебни власти, че лице с идентични отпечатъци е засечено от испанските власти във връзка с трафик на наркотици на национално ниво. Мъжът се представял под името Наин Сабан Сабан, роден на 27 юни 1974 г. в Прищина, Югославия, съобщиха от прокуратурата, цитирани от "24 часа".

Преди това Георгиев бил локализиран в Лондон, където с истинските си имена открил банкова сметка и извършил три парични превода към своя сметка в България - първо 5450 британски лири, после 5400, а след това 7000. Тъй като нямал трудов договор, нито доходи, банката наложила запор на сумата.

Когато през 2013 г. присъдата му влиза официално в сила, прокуратурата издава втора европейска заповед за арест. От него обаче няма и следа.

Истината излиза наяве едва сред инцидента на ралито. Георгиев, който разбира, че ще бъде разкрит, сам се предава в дирекция "Съдебна охрана" във Варна.

Организаторите обаче си припомнят, че той е напуснал веднага произшествието, след като се врязал в публиката, съобщи Нова телевизия. Отговорността за издаване на лиценза е на собствения му клуб.

Вече година и половина Николай Георгиев се състезава за варненски рали клуб. Има своя визитка в официалния му сайт и доста успехи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мишо Бирата

    21 1 Отговор
    ... мила родна картинка !!!
  • 2 иванчо

    23 0 Отговор
    Въобще бил ли е търсен??? Някои от хората дори не знаят че са влезли в сила присъди. Съдебната ни власт е под всякаква критика

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "иванчо":

    Ясно е, че не. Щом един издирван човек може да си има клуб, визитка, да си плаща вноските по членство във федерацията, очевидно има и банкови сметки, адрес, адрес на клуба, регистрира се при участия и е наличен по време на тези участия. Представете си какво става ако този човек не живее нормално и свободно както всички останали, а се скрие умишлено.
  • 4 да бее

    3 0 Отговор
    Да бе да. Знаел е за всичко това естествено. Но ако беше истина щеше да си седи ниско, а не да участва в състезания и други публични събития. Пак сапунени сериали за да прави от муата слонъ.
  • 5 татко барба

    7 0 Отговор
    Споко бе, в тоя варненски автоклуб ФЛАТ АУТ всички са за затвора, кой автокрадец, кой клонира банкови карти, кой нарко трафикант, кой свързан с проституция, помните ли Искрен Маринов в пандиза за автокражби, всички са в едно гърне!
  • 6 джаго

    6 1 Отговор
    Иначе откъде пари за тоя скъп спорт...
  • 7 фори

    1 2 Отговор
    Да бъде разстрелян безмилостно
  • 8 Само бандити

    0 0 Отговор
    Положението не е ма добре