Last news in Fakti

19 Април, 2018 12:11 2 425 4

Бракониер изхвърли 82 килограма риба, бягайки от полицията

  • бракониер-
  • бракониерство-
  • риба-
  • риболов

Повече от 20 години Асен от Монтана обикалял водоемите в района и пускал незаконно мрежи

Бракониер изхвърли 82 килограма риба, бягайки от полицията - 1

Бракониер изхвърли 82 кг риба от колата си, докато бягаше от полиция и риболовни инспектори, съобщиха от МВР.

Гонката станала по време на акция на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) срещу незаконния риболов край Монтана. В гората край язовир „Огоста" инспекторите опитали да спрат за проверка колата на 45-годишния Асен от Монтана на изхода от село Боровци.

Той обаче не спрял и потеглил с пълна газ към Монтана. По пътя успял да разтовари рибата от багажника си в гора край село Благово. Там криминалистите открили 4 чувала с риба от видовете платика, шаран, сом и каракуда, които са конфискувани. В колата на бракониера са намерени гумена лодка и гребла, помпа и четири хрилни мрежи, които също са иззети.

Въпросният мъж ловял незаконно риба от водоема от над 20 години насам, каза пред "Нова телевизия" един от участвалите в гонката.

Причината за провеждането на акцията сега е, че бракониерът заложил мрежите в периода, в който има забрана за риболов. Преди залавянето му мъжът бил наблюдаван денонощно в продължение на около две седмици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 reedy

    4 0 Отговор
    А преди забраната може.....
  • 2 Трапера

    4 0 Отговор
    Някой да напрВи една проверка в Балчик да видите за какво става дума
  • 3 рибар

    6 0 Отговор
    Промишленият риболов във вътрешните водоеми е забранен целогодишно!
  • 4 Бацо

    1 0 Отговор
    ИАРА в Белене област Плевен е няма никаква.Пълна анархия.