Last news in Fakti

20 Април, 2018 09:34 6 445 6

Пребили Човека птица, защото отишъл до тоалетна

  • човека птица-
  • пребит-
  • затвор

20 души в килия, 19 от тях са роми

„Ти що ходиш към кенефа, а?!”, били думите на ромите преди да смажат от бой Стайко Иванов, известен като Човека птица. Кърджалиецът викал за помощ. През решетките надзиратели го видели целия в кръв и едва тогава се намесили. Биячите също са от Кърджали. В килията на Човека-птица са 20 души, от които 19 са роми, пише 24rodopi.com.

Един от най-известните затворници в България е бил пребит в затвора в Пазарджик. Той е настанен в лечебница, а Министерството на правосъдието е започнало проверка по случая. Уведомена е и районната прокуратура в града. От Правосъдното министерство са посочили на Стайко да подаде молба за преместване в затвора в Пловдив.

Стайко Иванов от Кърджали излежава 8-годишна присъда за убийство, което твърди, че не е извършил. На 11 май 1997 г. той се качва на стоп в буса на македонски гражданин, който после взема и друг стопаджия. Непознатият застрелва водача, бусът се блъска в крайпътно дърво, а истинският убиец изчезва. Никой не го търси, а главен обвиняем става Иванов. Не е открито оръжие, не са доказани мотиви.

През 2005 година прокуратурата прекратява наказателното производство поради липса на доказателства. Когато обаче през 2006-та мъжът завежда дело срещу държавата за незаконно задържане за 7 месеца и влошеното си след ареста здраве, производството е възобновено, макар да няма нови доказателства. Делото се точи с години, многократно е връщано, но в крайна сметка завършва с 8-годишна присъда от Хасковския окръжен съд, въпреки че остават неизяснени обстоятелства, разказват близки на делтапланериста.

Той бяга в чужбина, крие се с години в различни страни и е издирван от Интерпол, докато накрая е задържан и върнат в България. В затвора е от 2016 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 5ко

    39 3 Отговор
    За жалост България се управлява от алчни, луди престъпници. Така е от 1944г. до наши дни. В момента властват и техните потомци. Како да праиш, генетична обремененост. Такива са способни само на паразитиране. И тежко му на тоя, който посегне на статуквото.
  • 3 БАЙ ГАН4О

    46 0 Отговор
    Тези съдии и прокурори са за разстрел,Утре може да се случи на всеки.Цацаров къде си бе ,хората ти без доказателства съсипват човешки живот закакво ни е този евросъюз ,къде са човешките права
  • 4 ИВАН

    37 3 Отговор
    От Освобождението от турско робство е така - българи срещу българи застават, а вероятно винаги е било така ... а другите етноси са сплотени и ни се качват на главите .... и защо не са го отделили, като виждат, че го тормозят циганите, не стига, че е явно невинен, ами и 100 пъти по тежък затвор кара от крадците рецидивисти.

    Коментиран от #5

  • 5 Митко

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "ИВАН":

    И в този форум е така колега.Само да пуснат статия на тема САЩ,Русия и гледай какво става!
  • 6 Бат Мишо

    6 0 Отговор
    в 1 циганско село имало само един българин - бай Иван
    и сички му викали Бай Иван циганина