20 Април, 2018 13:30 963 4

Тръгна делото срещу Илко Семерджиев

  • илко семерджиев-
  • дело-
  • здравеопазване-
  • лекарства

Миналия март бившият служебен здравен министър поискал от директора на Изпълнителната агенция по лекарствата Асена Стоименова да назначи посочен от него човек за заместник на агенцията

Тръгна делото срещу Илко Семерджиев - 1

Съдът даде ход на делото срещу бившия служебен министър на здравеопазването Илко Семерджиев. Той е обвинен за това, че през март миналата година поискал от директора на Изпълнителната агенция по лекарствата Асена Стоименова да назначи посочен от него човек за заместник на агенцията.

Според обвинението Стоименова установила конфликт на интереси при въпросния човек и отказала да го назначи, след което Семерджиев я заплашил с уволнение.

Още след повдигането на обвинението миналата година Семерджиев заяви, че получил многократни сигнали за пропуски в работата на агенцията и за недостиг на редица лекарства в аптечния сектор, а с обвинението Стоименова просто опитвала да запази поста си.

След днешното първо заседание той отново коментира, че зад делото стояли интересите на фармацевтични компании, които целят да запазят печалбите си.

Семерджиев остава с мярка за неотклонение „подписка”. Ако бъде признат за виновен, може да получи до 5 години затвор. Следващото заседание по делото е на 18 май.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5372

    4 1 Отговор
    Мьрша!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 АНОНИМЕН

    1 0 Отговор
    ТАКА Е....КАТО НЯМА ЗДРАВ ГРЪБ ИЛИ НЕ Е ДАЛ КОЛКОТО СА МУ ПОИСКАЛИ...ША ГО СЪДЯТ...ТО Е ЯСНО..
  • 4 Реалист

    0 0 Отговор
    Служебното правителство се опита в рамките на 3 месеца да открадне като за 3 години. Или поне някои от тях.

    Опитаха се да купят и Грипените за чехлЮ ама не им се получи.