23 Април, 2018 10:52 18 434 42

Мистерия с парите от подкупа за Десислава Иванчева

  • десислава иванчева-
  • младост-
  • кмет

Ако наистина е така и той ги е вкарал в банка, това обвинение вече няма как да бъде доказано, защото белязаните пари вече ги няма

Мистерия с парите от подкупа за Десислава Иванчева - 1

Бизнесменът Александър Ваклин, който твърди, че е изнудван от кмета на "Младост" отрече парите от подкупа да са му върнати от прокуратурата.

Припомняме ви, че Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова бяха задържани зрелищно в началото на миналата седмица. Съдът постанови двете, заедно с бившия кмет на "Младост" Петко Дюлгеров, да останат в ареста.

Според адвоката на кметицата - Марин Марковски, двете обвинения на прокуратурата са съмнителни и трудно доказуеми.

"Бизнесменът Александър Ваклин твърди, че Десислава Иванчева му е поискала подкуп от 500 хил. евро на 13.04 в "Ринг мол" на Симеоновско шосе. Това е абсолютно невярно, защото на тази дата тя не е била там. Това ние ще го докажем ясно и категорично", твърди в "България сутрин" защитата на Десислава Иванчева.

По думите му в протоколите на Александър Ваклин пише, че парите са поискани от Дюлгеров и бизнесменът никога не е срещал кметицата, освен един път - в нейния кабинет.

"Бизнесменът си прави извод, че парите ги иска Иванчева, но това не е доказуемо. Той не съобщава факт, че тя ги е искала на определената дата. Просто си прави извод, че чрез тези хора тя иска сумата", уточни още адвокатът пред Bulgaria ON AIR.

Марин Марковски отбеляза, че със самите пари има история, която буди меко казано усмивка.

"Пише се, че парите са върнати на бизнесмена. Ако наистина е така и той ги е вкарал в банка, това обвинение вече няма как да бъде доказано, защото белязаните пари вече ги няма", настоя защитникът на кметицата на "Младост".

Адвокатът е категоричен, че ще искат от съда кметицата да бъде освободена веднага, защото няма доказателства за нейното задържане.

"Тази жена има присъствие на духа и тя ми заяви директно: "Г-н Марковски, не съм го направила това престъпление. Аз съм спокойна, чиста ми е съвестта". Ще се борим за свободата", завърши Марковски.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Подкрепител

    138 55 Отговор
    Давай, Деси, с теб сме! Трябва да се сложи край на тази нескопосана постановка. А лед това всички тези, които си писаха червени точки за "добре свършена работа" трябва да бъдат уволнени по непригодност! Справедливостта ще възтържествува въпреки медиите, които хвърлят кал по теб с двете шепи, защото нямат достоверна информация. Български нрави, какво да правиш...

    Коментиран от #5, #18, #21

  • 2 Суйо

    87 49 Отговор
    Добре де, ако Марковски поеме защитата на шофьора на "Юнион Ивкони", ще успее ли да докаже, че е нямало катастрофа, а ПРОСТО са спрели МАЛКО по-рязко за почивка...по регламент?

    Коментиран от #12

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 НКВД

    113 22 Отговор
    Поредния гербаджийски смешен медиен балон имало пари обаче вепе били в банката сега БГ.ще шари 1 мил.€ обещетение на кметицата от Страсбург
  • 5 Гост

    27 47 Отговор

    До коментар #1 от "Подкрепител":

    Платените коментари продължават.

    Коментиран от #6

  • 6 Подкрепител

    64 22 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Теб ако те накиснат в аналогична ситуация и имаш хоризонт с десетки години затвор напред дали пак ще пишеш такива коментари, а? Дай някой аргумент ако имаш. Ама май нямаш?

    Коментиран от #36

  • 7 надежда

    17 46 Отговор
    марковски е троянския кон за тази жена, факта ,че в ефир осветли за най-силния коз на защитата предварително, даде възможност на скалъпеното обвинение да си поправи грешката и да си набави белязани банкноти още на първото заседание на съда...жалко за жената,

    Коментиран от #8

  • 8 Толстой

    56 6 Отговор

    До коментар #7 от "надежда":

    Марковски е от стара коза яре, много крими сериали гледате...
  • 9 Бацее

    57 7 Отговор
    Този път делвата на управляващите и кръга КОЙ се счупи:) И то рязко.
  • 10 санде

    90 7 Отговор
    Защо полицията се хвали, че е заловила момчето хвърлило бомбичката на стадиона, като то само се е предало? Нещастници прости, за нищо не ги бива.

    Коментиран от #14

  • 11 Ефтини сензации

    42 8 Отговор
    Фалшиви новини...
    И платена пропаганда...

    Ринг мол кога го преместиха на Симеоновско шосе?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ефтини сензации

    45 6 Отговор
    Междодругото, заиграването с тази тема по такъв начин, много бързо ще се обърне в посока против съчиняващите конспирации у централата на партийката занимаваща се с съчиняване и пропагандиране на подобни псквили...

    Коментиран от #15

  • 14 Гост

    36 7 Отговор

    До коментар #10 от "санде":

    Предало се е защото да не излезе че се е самоубил. Така де имаше май нещо такова по миналата нова година.
  • 15 ЕВтинджозовски

    12 2 Отговор

    До коментар #13 от "Ефтини сензации":

    А, дано...
  • 16 зомби килър

    73 8 Отговор
    Видях го тоя играч сутринта по бтв,оплете се като пиле в калчища,водещия го пита,светеха ли и пръстите,а тоя ами светеше и ръката ,главата,краката,ами сигурно иванчева от радост че е взела парите се е увъргаляла цялата в тях,ХАХАХАХА,тея и с цялата държавна машина едно натопяване не могат да направят пълни позьори.
  • 17 Яснота

    61 8 Отговор
    Вчера пишеше, че "бизнесмена" дал парите на полицията. После му ги върнали защото било рано. След време пак ги дал но наново му ги връщали защото не знам какво си. Сега твърди, че още не са му ги върнали след последната далавера. А вече са потънали някъде и сигурно изхарчени..... Ееее, много разнасяне на хилядарки е паднало, макар и опасно да се разкарваш с толкова пари. За посредника не пише дали има по пръстите микрони от веществото, май той не е пил кафе, бързал е...... При нормални обстоятелства и такава постановка се използват фалшиви банкноти защото е рисковано при голяма сума да се разнасят и подмятат а като са фалшиви и много няма как и кога да ги проверява подробно, особено ако е перфектна фалшификацията. Такива пари се водят служебен реквизит и се ползват в случаи като този опит. Е, правете си изводите..............

    Коментиран от #19, #23

  • 18 толи

    46 4 Отговор

    До коментар #1 от "Подкрепител":

    Уволнени, не, а съдени, защото те са изпълнителите на шайката мутри които ни управляват.
  • 19 зомби килър

    16 11 Отговор

    До коментар #17 от "Яснота":

    Ако парите са перфектно фалшифицирани то това значи ,че са неразличими от истинските ,ако са неразличими от истинските значи са истински и от къде ще вземат фалшиви пари ,държавна поръка ли ще пуснат или ще са на пряко договаряне.Звънят в некоя печатница и викат Здравейте искаме да ни напечатате няколко стотин хиляди евра и левчета,ама да са перфектни а като ги получим ще ви платим,ХАХАХАХАХА
  • 20 Сеирджия

    33 5 Отговор
    Абе то Че Мириши , Мириши (както казва Ристю кучето ) ама тука не Мириши на Лукс а на Ла ..а !
  • 21 "зелени" активисти на хранилка

    11 27 Отговор

    До коментар #1 от "Подкрепител":

    Разбирам, че вероятно имаш някакви психически отклонения да напишеш това, но не разбирам тези, които ти симпатизират, че и + ти дават !?!?
    Явно доста изтрещели хора има в държавата ?
    Цялата статия е провокация и базирана на неистини. Дори днес за, кой ли път от прокуратурата ви казаха, че парите са там и се пазят, като веществено доказателство.
    А "глупости" от адвокати на дявола нямат никаква стойност на тях това им е работата да си говорят, каквото им "хрумне"за дa измъкват престъпници ?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 нетолераст

    9 3 Отговор

    До коментар #17 от "Яснота":

    Изводите отдавна сме ги направили, ама било нетолерантно и неевропейско да се избиват боклуците, а при изгарянето пък се замърсявала околната среда...
  • 24 Ваклия

    22 4 Отговор
    Пъпеша от училището за бавноразвиващи е лично заинтересован от 3 безплатни апартамента в новия ми комплекс
  • 25 наивникът

    22 2 Отговор
    Няма как да са върнати, защото са веществено доказателство. И не само това, ами и няма как да бъдат освободени и по - късно, защото остават "към дело". Единственият начин да си ги вземе е ако делото не стигне до съд.... Ха-ха-ха.

    Коментиран от #35

  • 26 зомби килър

    32 2 Отговор
    А прокурорите кой ги проверява?Главния прокурор а него кой го проверява?Ами никой.Започва ли да ви се изяснява картинката?Няма да продължавам защото утре ще цъфнат пред дома и аз ще светна като коледна елха или виж съм станал боец на ислямска държава,пу,пу,Господ да ме пази от тия.
  • 27 Пълен фарс

    17 2 Отговор
    Ако се окаже, че е така, то новото звено е като една тимуровска команда. Помогнахме на бабата да пресече, макар че тя не искаше да пресича.
  • 28 Иво

    8 25 Отговор
    Имам само един въпрос към тия дето я защитават тази "непорочна девица" - знаете ли колко е хонорарът на Марковски - адвокат на същата? Ей така си питам, защото с една кметска заплата малко ме съмнява, че може да си го позволи... Или може да е открила нов дървесен вид - паро - храст и да се бере бе, бере си , като ония дето си беряха тухли, не ги крадяха, беряха си ги...

    Коментиран от #30

  • 29 мария т

    8 3 Отговор
    в дъното стои един постановчик с химлеровски мустаци
  • 30 зомби килър

    18 2 Отговор

    До коментар #28 от "Иво":

    Иво, веднага ти одговарям,хонорарът на Марковски е плаващ в зависимост от делото и клиента,чест адвокатите и канторите работят по дела Про Боно тей като делото е добра реклама за адвокатите или кантората.Ако имаш още въпроси ,питай.

    Коментиран от #37

  • 31 Жоро

    8 4 Отговор
    апел към медиите- нека ни осветлял малко по темата- факт ли е забавянето на строежи с изрядни документи? Фъндъкова каза, че и при нея имало подобни сигнали. Каква е позицията на Иванчева за тези забавяния? Едва ли е от немърливост. Всички знаем, че рушветчийството процъфтява при бавна и тромава администрация... умишлени спънки.
    Та бавила ли е умишлено строежи с изрядни документи и с каква цел?
  • 32 123

    9 9 Отговор
    Много адвокати, много разбирачи. Дали тя ги е поискала или не, дали се е овъргаляла в тях или не, дали са и били подхвърлени в колата или не... Аз пък знам със сигурност че когато са замесени пари още повече собственост на друго лице то няма начин там да няма наблюдаващ прокурор който и за миг няма да изпусне парите от полезрение. Този човек още не се е изказал, за разлика от адвокатите на които им се плаща да забълбукват нещата, тези другите ще имат решаваща роля в съда. Ако обвинението си налегне парцалите и се стегне колкото и да е добър Марковски в цирковете делото за щастие няма да се реши в интернет по форумите или в студията на телевизиите, а в съда.
  • 33 The end

    16 1 Отговор
    До 123
    Фризьорката е смятана са лесна жертва и един показен театър е бил чудесен вариант за кукловодите. Ефектно в БГ и да се представим добре пред ЕС. Ама сбъркаха. Не са добри сценаристи. Сега въпрос на престиж е Марковски да им извади кирливите ризи. Накрая посредника и "бизнесмена" ще отнесат всичко.
  • 34 ЪЪЪ

    1 2 Отговор
    Доколкото разбирам купюри се бележат с флуоресцентно мастило и при този скандал служителите на банките задължително си проверяват купюрите на машини, така че не е възможно да се вкарат белязани пари. Това са купюри от фонда за полицейски акции които след това се бракуват.
  • 35 Бенц

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "наивникът":

    Това са тънки игрички, нарочно ни баламосват и накрая щя я изкарат света вода не напита.....
  • 36 hmhmhm

    2 6 Отговор

    До коментар #6 от "Подкрепител":

    А защо е имала толкова пари в себе си? Само не ми казвай че не е знаела и че са и джобните аиде леко щом са я хванали с толкова пари значи е виновна.
  • 37 hmhmhm

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "зомби килър":

    Я пак помисли и после пиши. Защо му е на Марковски дело за без пари първоначално може и да е истина това което казваш но после името работи за теб. Така че не работи за без пари.

    Коментиран от #38

  • 38 зомби килър

    7 0 Отговор

    До коментар #37 от "hmhmhm":

    Марковски са голяма кантора и пари и клиенти имат бол,някой дела се взимат за престиж,възможно е и врагове на боко да помагат на иванчева за да нанесът поражения,но със сигурност Марковски не е глупав и с пари или без той си знае интереса и пак ти казвам Марковски има пари бол на него не му трябват да си купи кола или апартамент,човек на неговото положение вече мисли за други неща,може да го прави от професионална злоба,за реклама,може да обича да го канят по студията и да дава интервюта,човека иска да остави следа в българското право а това става със значими дела.Какво повече да ти обяснявам,мисли преди да коментираш.
  • 39 Българин

    2 0 Отговор
    Припомнете на Борисов оня стар милиционерски виц- "Шибана държава".
    Ама наистина държавата ни е шибана !!
    Довиждане майко България !
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Melani

    0 0 Отговор
    Важното е че Иванчева е в следствения арест на Г.М. Димитров
    Едно приказно - вълшебно място. Самият факт че е там с най тежката мярка за задържане. Говори за това че имат достатъчно доказателства.
    Господин Марковски трудно ще я изкара от там. много трудно.
    Имат право да я държат 7 месеца. 7 месеца в рая където циганките си духат носа на цимента и си крият храна в сутиена. В рая където няма топла вода и тоалетната е в ъгъла на килията без врата без нищо. В рая където няма дневна светлина а луминесцентната не е подходяща за четене. В рая където имаш 10 минути на ден да се обадиш по телефона на близките си и те разхождат на покрива.
    Давам и 3 месеца и сама ще направи споразумение. Да видим силна ли се Г-жо Иванчева

    Коментиран от #42

  • 42 зомби килър

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Melani":

    То обвинението точно и на това се надява,да получи самопризнания в следствие от мъчения,а стоенето в ареста няма нищо общо с доказателствата,да не говорим че по принцип доказателствата биват фабрикувани и отхвърляни,съдебните заседания са просто един театър,решенията се взимат на друго ниво.