24 Април, 2018 08:50 2 099 2

Топкрадец влиза в затвора след 10-годишно издирване

  • златимир маркарян-
  • крадец

Бургазлията бил забелязан в Гърция

Издирваният над 10 години крадец Златимир Маркарян в момента се намира в Бургаския затвор, където излежава присъда за удар над заложна къща.

Всъщност Маркарян е осъждан общо 14 пъти. Той обаче кумулира всички наказания преди броени дни и ще лежи в затвора само 3 години и 6 месеца, съобщи "Флагман". Това е размерът на най-голямата присъда на 42-годишния бургазлия за обир на заложна къща в бургаския кв. „Черно море”.

На 23 октомври 2008 г. Маркарян и неговите съучастници Иван Василев и Олег Парушев задигат метална каса с няколко кг злато за близо 40 000 лв. След удара бандата изчезва безследно, като и тримата са обявени за издирване. Василев и Парушев обаче са арестувани няколко години по-късно и са осъдени през 2012 г.

В неизвестност остава единствено Маркарян. Бургазлията изненадващо е забелязан м. г. в южната ни съседка Гърция. Той е арестуван и малко след това е предаден на България, тъй като е издирван с Европейска заповед за арест.

Маркарян е рекордьор по висящи дела сред издирваните престъпници в Бургаска област още през 2002 г.

В досието на 42-годишния бургазлия фигурират основно за кражби с взлом. Има присъди още за подправяне на документи и опит за напускане на страната след наложена забрана. Маркарян не е действал единствено в Бургас, осъждан е и за престъпления в Петрич, Сливен и Казанлък.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шерлок Холмс

    9 2 Отговор
    Топ-крадците са в парламента, а не в бургаския затвор. Колко злато са задигнали гадовете и къде са го отнесли никой не знае. А тоя апаш ще опере пешкира.
  • 2 впечатлен

    8 2 Отговор
    Топкрадец, топмутра, топубиец, топтрафикант на наркотици, топпростак, изказващ просташкото си мнение в ущърб на психиката и нервите на хората, топненормалник, крещящо нуждаещ се от лечение, но недосегаем и свободно движещ се сред нещастните хора. Всичко в държавата ни е ТОП! Толкова сме свикнали със всичките тези топперсони, че от време на време си ги събираме накуп в някое реалити предаване и им се радваме! Обявяваме ги за любими звезди, подаряваме им джипове и пари. И се радваме, радваме... Как да не се радваш?!