Last news in Fakti

25 Април, 2018 09:56 1 218 2

Майката на приятеля на заловения: Никого не е укривал

  • манджата-
  • георги танчев

Избягалият затворник Георги Танчев бе задържан от полицията в апартамент на булевард „Княгиня Мария Луиза” в Пловдив

Майката на приятеля на заловения: Никого не е укривал - 1

Избягалият затворник Георги Танчев – Манджата, който вчера (24 април) бе задържан при акция на полицията, се е укривал в центъра на Пловдив у негов познат на име Марин. Той също е криминално проявен и наркозависим. Приятелят на беглеца живее в апартамент на булевард „Княгиня Мария Луиза”. Наш репортер се опита да разговаря с Марин. От прокуратурата по-рано днес съобщиха, че към момента не е официално арестуван.

„Марин не е укривал никого и няма общо с бягството. Той няма да разговаря с никого”, заяви майка му Мария пред TrafficNews.

В квартала никой не познава въпросния мъж. Не са засичали и беглеца.

„Към момента се установява до каква степен е съпричастен приятел на Танчев към бягството. Все още тече разследване по случая. Георги Танчев е с две влезли в сила присъди, като последната е година и три месеца за разпространение на дрога. Това ще е трета присъда, като за това деяние законът предвижда до три години затвор. В момента затворникът е под строг режим”, съобщи Атанас Илиев, говорител на Районна прокуратура – Пловдив.

Георги Танчев избяга на 10 април от обекта, където бил назначен на работа. Ден преди бягството е назначен на външен неохраняем обект - мандра "Филипополис" в квартал "Прослав". Следобед той казал на отговорника на обекта, че излиза да се види със сестра си и повече не се върнал. По-късно се оказва, че той изобщо няма сестра.

Манджата многократно е лежал в пловдивския затвор за наркопласьорство на дребно. До деня на бягството си Танчев е изтърпявал влязла в сила присъда за държане на наркотични вещества в размер на една година „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим. Той е изтърпявал наказанието си в Затворническо общежитие от открит тип /ЗООТ/ „Хеброс“ към Пловдивския затвор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 663

    2 0 Отговор
    Много е възможно наркоманчето да е било в постоянна нирвана и наистина да не е знаел, какво става. Такива хора остават първо без телевизор, телефон ит.н. за да си набавят дрогата и няма как да са в час със събитията. Аи на тях им е през кобилата, кой им е в къщата щом са им уредили дрога или пиене...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.