Last news in Fakti

25 Април, 2018 15:21 2 915 5

Арестуван автоинспектор се оказа съпруг на спецпрокурорка

  • даи-
  • инспектори-
  • корупция

С ГДБОП работим като добре смазана машина. Това заяви на брифинг ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев по повод вчерашната акция в ДАИ-Благоевград. Десет човека са в ареста по обвинения в корупция.

Инспекторите са работили в екипи по двама души. На всеки месец се прегрупирали, обясни заместничката му Даниела Начева.

Транспортните фирми били предупреждавани за проверките и им било казвано какви документи да имат. Така от порядъка на хиляди левове са налагани дребни глоби. Инспекторите отчитали някаква дейност, а дружествата не плащали големи глоби. За целта плащали "такса" на инспекторите. И вместо 10 000, фирмите плащали 200 лева. Стигало се до там, че били подправяни товарителници, за да се наложат фиктивни минимални глоби.

Парите били слагани в пликове, всяка фирма плащала 300 евро. Сумите били давани с документите. А в края на деня парите били разпределяни. Голяма част от фирмите били на чужденци, а финансовата дейност се движела от счетоводители с пълномощно.

Всеки ден били прибирани между 1000 и 1200 евро.

Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов заяви, че разработката започнала по сигнали на хора, които плащали подкупи. Имали и оперативна информация. Инспекторите били следени от ноември миналата година.

Единият от задържаните бил съпруг на обвинител от спецпрокуратурата, която била в отпуск от вчера.

Задържаните са до ниво заместник-началник на структурата в Благоевград. За началника нямало доказателства.

Не разбирам твърденията и виковете, че нищо не се прави срещу корупцията у нас, каза Гешев и припомни няколко акции в последните седмици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4ер3

    14 0 Отговор
    верно ли ,айде бе
  • 2 Гост

    9 0 Отговор
    Значи скоро ще ги пуснат.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    7 0 Отговор
    Всяко чудо за три дни....ми нищо не се прави бе пич...хващате ги и после се оказват невинни и ги пускат.....това правене на нещо ли е
    Кво стана с оня тъпак министъра дето си уби детето...що не е в панделата
  • 5 Расулюлах

    3 2 Отговор
    Закриите дай и нема корупция тва звено е тумор ама тогас нема да има милиони за министъро....московския кога ше иде у затвора за убииство на чавето си караики шеината пиян и друсан?