Last news in Fakti

26 Април, 2018 10:40 2 910 5

9 години затвор за общински съветник - бивш полицай

  • евтим каламски-
  • димитър груев-
  • михнево

Евтим Каламски е осъден за убийството на Димитър Груев

Окръжният съд в Благоевград разпореди 9 години "лишаване от свобода" за бившия полицай и действащ общински съветник от Петрич Евтим Каламски, предаде "Струма". Каламски е е подсъдим за убийството на 30-годишния Димитър Груев, станало на 4 декември 2010 година пред дискотека в село Михнево. Делото се води вече 7 години. Осъденият трябва да плати и 310 000 лева кръвнина на близките на убития.

Каламски обясни, че не е нанасял удари по Груев, а същата вечер се опитал да спре Димитър да не се качва в колата си, тъй като бил пиян. Той призна, че в дискотеката е имало спречкване, но между Груев и други лица.

Версията на бившия полицай е, че всъщност случаят е бил нагласен, тъй като няколко месеца преди това е участвал в полицейска акция за задържане на лица от групата на Златко Баретата. Заедно с негов колега са извикани да съдействат при проверка в хотел в БАЦ в Петрич да съдействат на антимафиота Велизар Йовев. При проверката от хотелска стая са избягали двама от лицата, които се оказали, че са Горублянския и Рашо. В последствие Каламски задържал Горублянския, а Рашо избягал.

Цитиран от "Струма", Каламски заяви още как след случката се заговорило, че двамата криминално проявени били само сплашени, след което заплатили 30 000 евро на полицаи в Дупница. Имало проверка на инспектората на МВР, която приключила без последствие за антимафиота, изпуснал хората на Баретата.

Каламски твърди, че е станал неудобен свидетел след неуспешната акция, заради което се превърнал в обвиняем за убийство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3еее6577

    3 2 Отговор
    смещна страна,смешен съд,за убийство 7г,като работи ще излезе за 4,няма да плати кръвнината,защото няма нищо на негово име аи да има ,ще го съдят оттделно,СКАПАНА КОЛОНИЯ
  • 2 Бесен Язовец

    7 0 Отговор
    310 000 кръвнина, има ли някой компетентен да ни каже... Изплащат ли се тези пари, все пак не е малка сумата и откъде той ще ги вземе да ги изплати ?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бенц

    5 0 Отговор
    То и да не си и полицай на това време, едно че нищо не правиш(за да си заработиш заплатата) и ако нещо направиш и умре някое ;величество; айде в панделата....евала на хамериканците...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.