Last news in Fakti

27 Април, 2018 09:52 2 408 11

Марковски: Светещото вещество от парите е пренесено върху Десислава Иванчева

  • марин марковски-
  • десислава иванчева-
  • кмет-
  • младост-
  • подкуп

Той определи риториката на прокуратурата, които заявиха, че „Иванчева е светнала като коледна елха”, като детска мечта

Марковски: Светещото вещество от парите е пренесено върху Десислава Иванчева - 1

Химическото вещество, което се използва за маркиране на пари е пренесено върху кметицата на Младост Десислава Иванчева, категоричен е адвокатът ѝ Марин Марковски.

В студиото на „Тази сутрин” беше проведен експеримент с вещество подобно на това, което е използвано за маркиране на парите при ареста на Иванчева. От него стана ясно, че то наистина може да бъде пренесено от един на друг носител само с просто ръкостискане.

„По протокол тя има единствено около два квадратни сантиметра по външната дясна част на дланта. Когато е писала възражение върху листа е бил протоколът за парите, които са броени там”, пояснява Марковски.

Според разследването Иванчева е имала светещо вещество и под носа, като беше обяснено, че тя най-вероятно сама го е пренесла там.

„Има една снимка как полицайка я хваща за устата. В един момент Иванчева вика „Искам моя адвокат” и полицайката я хваща за устата. Тази полицайка е с ръкавицата, ето тя е пренесла веществото. Това са фактите”, каза Марковски.

Той определи риториката на прокуратурата, които заявиха, че „Иванчева е светнала като коледна елха”, като детска мечта.

„Прокуратурата ни връща към детството – светването като коледна елха е в мечтата на прокурора, свързана с детските му години”, каза Марковски.

„Това дело представлява низ от компромати, които са изключително примитивни”, допълни адвокатът. По думите му няма нито една среща между Иванчева и Ваклин, на която да му е искан подкуп.

„Когато посредникът е поставил парите в колата и е излязъл, къде са гаранциите, че той демонстративно е поставил парите пред кметицата и заместник - кметицата?”, попита Марковски.

Той категорично отрече да има записи, в които Иванчева да казва „Поставили сме Ваклин на колене, да си плати”.

„Това е абсолютна лъжа. Аз съм чел записите, такъв израз няма. От СРС-та такъв израз няма”, категоричен е Марковски.

Адвокатът коментира още, че няма нито едно доказателство Иванчева да е искала подкуп от 500 хил. лв. от Ваклин. Според него парите може да поискани от посредника.

„Аз съм мъчително притеснен, защото авторитета на прокуратурата означава доказателства и нищо повече”, допълни Марковски.

Той категорично отрече да има записи, в които Иванчева да казва „Поставили сме Ваклин на колене, да си плати”.

„Това е абсолютна лъжа. Аз съм чел записите, такъв израз няма. От СРС-та такъв израз няма”, категоричен е Марковски.

Адвокатът коментира още, че няма нито едно доказателство Иванчева да е искала подкуп от 500 хил. лв. от Ваклин. Според него парите може да поискани от посредника.

„Аз съм мъчително притеснен, защото авторитета на прокуратурата означава доказателства и нищо повече”, допълни Марковски.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бъг

    10 7 Отговор
    Адвокат , няма съвест , приказки разказва.
    Ако можеше да направи нещо , да беше направил , делото за гледане на мярката за неотклонение беше вчера , ама курец заковали са я яко крадливата фризьорка . Нека се поизпоти още малко да си изработи хонорара , не е малък най-вероятно.
  • 3 ЕХА

    6 6 Отговор
    взела пари назаем,без лихва.
  • 4 Реалист

    9 2 Отговор
    Тая лоена топка сега ще я отръска от другите пари дето ги е откраднала като "кметица". Неговия интерес е ясен - при всеки скандален случай да е по телевизиите, че следващите хванати бюрократи да знаят на кого да звънят от ареста.

    Вина имат и журналистите които ни сервират всяка сутрин индивиди като тоя с кафето.

    Дистанционното за телевизора е най-великото изобретение - като мерна някой като тоя и съм на друг канал.
  • 5 Мас,лой и КОЙ

    6 4 Отговор
    Една многогодишна диета на подходящо място,ще се отрази добре на тази лоена торба....
  • 6 Бай Марин

    7 2 Отговор
    е професионалист.
  • 7 Ттт

    7 4 Отговор
    Смешник, тоя си мисли, че хората пасът трева!

    Коментиран от #8

  • 8 НЕЩАСТНО ДИВАНЕ

    8 3 Отговор

    До коментар #7 от "Ттт":

    ЗАЩИТАВАЙКИ КОРУМПИРАНАТА ДИКТАТУРА ОСТАЯШ ДЕЦАТА СИ КЕНЕФА НА БЪДЕЩЕТО.ДАНО СИ ЖИВ ДА ГО ВИДИШ И ТОГАЗ САМ ДА СИ ПРИГРИЗИШ ВЕНИТЕ ОТ ЖАЛ И МЪКА.

    Коментиран от #9

  • 9 отговор

    1 6 Отговор

    До коментар #8 от "НЕЩАСТНО ДИВАНЕ":

    Да бе, а ти сигурно си божи намесник, всичко знаеш! Кой крив, кой прав ще видим, тепърва предстои. Много гръмки приказки. Каква диктатура? Какво предлагаш, всички, хванати с подкупи, да остават безнаказани? Фактът си е факт. Бог да пази децата ни от злобари като тебе! От това, което си написал, личи, че се тресеш от злоба.

    Коментиран от #10

  • 10 И НЕОРЕНТИРАНО ЗАБЛУДЕН

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "отговор":

    ПАРИТЕ СА ВЗЕТИ ОТ ДРУГ ЧОВЕК И СЛОЖЕНИ В БАГАЖНИКА ПАК ОТ НЕГО. ПО СЪЩИЯ НАЧИН И АКО ВИЙ БЯХТЕ НА МЯСТОТО НА ИВАНЧЕВА А ДОРИ И СЕГА ЕДВА ЛИ Е МНОТО ТРУДНО ВЪВ ВАШАТА СЛУЖЕБНА КОЛА ЗА КОЯТО ИМА КЛЮЧОВЕ СТО ЧОВЕКА ИЛИ ВАШАТА ЛИЧНА КОЛА КОЯТО С ПОГЛЕД СЕ ОТКЛЮЧВА И СЕКИ МОЖЕ ДА СЛОЖИ КВОТО СИ ПОИСКА И ДА ВА ОМАСКАРИ СТИГА ДА ИСКА А СЪЩО И ПРЕДВАРИТЕЛНО ДА ОЦАПА ДРЪЖКИТЕ НА ВРАТАТА НА АВТОМОБИЛА ВИ С МАРКИРАНО ВЕЩЕСТВО.
  • 11 ПАПИ Ханс

    0 0 Отговор
    Известен е че спасява виновните от наказанието винаги има какво да каже и да докаже но хората виждат а очите не лъжат че има мръсна далавера но уви хванаха мишката за опашката сега какво ще се види