Last news in Fakti

27 Април, 2018 11:11 4 140 9

Пуснаха Сехчо, спипан с хероин за 1,5 млн. лв.

  • станимир асенов-
  • сехчо-
  • хероин

Наркотрафикантът на над 24 килограма хероин на стойност над 1.5 милиона лева хасковлия Станимир Асенов се прибра у дома в Хасково. Окръжният съд в Бургас измени мярката му за неотклонение от задържане под стража в домашен арест.

46-годишният мъж, известен с прякора Сехчо, е подсъдим за това, че е подпомогнал за пренасяне през границата на наркотик в особено големи размери, пише "Флагман".

Пратката беше заловена на 3 юни 2013 г. на граничен пункт Малко Търново, но влиза в съда едва днес. Наркотикът на стойност 1 586 520 лева беше открит в лек автомобил Опел, шофиран от хасковлията Людмил Димитров – Слюдата, който също сяда на подсъдимата скамейка като извършител на престъплението.

Станимир Асенов-Сехчо пристигна за разпределителното заседание в Съдебната палата в Бургас, конвоиран от бус на съдебна охрана и окован с белезници. Той бе зад решетките, тъй като след извършеното престъпление се е укрил в продължение на четири години. Заловен е в началото на 2017 г. и оттогава е в ареста. Слюдата, който е обвинен в по-тежко престъпление, а именно контрабанда, дойде от Хасково, където изпълнява домашния си арест.

По време на разпределителното заседание защитниците на двамата поискаха прекратяване на производството поради допуснати според тях на досъдебното производство съществени нарушения. Съдия Светлин Иванов обаче не уважи искането на адвокатите и определи дата за първото заседание през месец юни. Съставът му реши да измени мярката в домашен арест на Сехчо, който заедно с авера си може да се прибере в Хасково.

„Досъдебното производство е приключило, били са събрани всички доказателствени материали, които прокурорът е намерил за относими, нужни и възможни за събиране, с оглед повдигнатите обвинения“, се казва в мотивите на съдебния състав. Според него не съществува опасност подсъдимият Асенов да попречи на събирането на доказателствата или да извърши друго престъпление, ако не е под стража. Наред с това, тази мярка за неотклонение е съответна на намалялата опасност подсъдимият да се укрие или да извърши друго престъпление, както и на немалкия период на задържането му до момента, смята още съдебният състав. Делото започва на 5-ти юни в Окръжния съд в Бургас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трагедия

    24 1 Отговор
    Е, не е истина!
  • 2 Хойо

    21 0 Отговор
    Вчера четох че някакви откраднали джанти и им дали 3 години ефектовно.
  • 3 Владо Вр

    16 0 Отговор
    Истина е! Просто се е отчел където трябва! Сега ще се поклони, ще целува ръка на дона, признавайки си греховете и продължава напред.
  • 4 ТАСС

    25 0 Отговор
    Съдии помияри !!!!
    После що била корупцията най-голяма в съдебната система ?
  • 5 Пешо

    16 0 Отговор
    Пет години ДАНС, Прокуратурата и съда са спали.
  • 6 шашма

    11 1 Отговор
    Имитират дейност хващат и пускат ! Поле защо няма млади хора в България !!!! Срам за нашето правосъдие !
  • 7 Хъво

    5 0 Отговор
    Просто неможе да бъде домашен арест да бяха ги пратили на почивка
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 дедо Шишарко

    1 0 Отговор
    НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВИЦА!Този шъ го хванат за топурдаците!