27 Април, 2018 11:42 2 637 2

Принца за убийството на готвача си: Някой бутна ръката ми

  • кирил христов-
  • принца-
  • убийство-
  • готвач

Бизнесменът Кирил Христов, по прякор Принца, е дал много интересно обяснение за убийството на готвача си Никола Колев.Ресторантьорът казал на разследващите, че някой бутнал ръката му, докато отварял една от вратите на Аудито на Пламен Копчев, в което вече седял Кольо. Така пистолетът гръмнал и Принца прострелял смъртоносно в областта на гърдите своя служител.

„Стига сте ме преследвали, оставете ме намира! Какво да направя? Станало е, но не съм искал да го убия. Не спряхте да ме снимате, целият се изпотих”, каза бизнесменът пред Флагман.бг. През цялото време той бягаше от журналистите и дори се скри на друг етаж на Съдебната палата, за да не бъде сниман.

Версията на Принца за фаталната вечер на 17-ти април 2016 г. не се изключва от експертите. Подобна теза категорично е в полза на защитата на Христов, която още от самото начало се опитва да промени обвинението от умишлено убийство в убийство по непредпазливост.

Според експертите пистолетът Зиг Зауер на Христов е със стандартен спусък. Върху него е необходимо да бъде приложен не много силен натиск, за да възпроизведе изстрел.

Според становището на специалистите Принца е гръмнал Никола Колев от близко разстояние – от 40 до 60 см. Смъртта е настъпила за много кратко време в следствие на остра анемия, причинена след като куршумът пронизал белия дроб и средностението, обясни съдебният медик д-р Косьо Янков.

Входната рана е малко над гръдната кост, като куршумът излиза от подмишничната линия. Проектилът пробил и седалката на колата, където направил 30-сантиметров канал, обяви вчера експертът от БНТЛ към ОДМВР-Бургас Стоян Стоянов.

Направеният няколко часа след убийството тест отчел умопомрачителните 2,61 промила алкохол в кръвта на бизнесмена. По думите на вещото лице д-р Параско Парасков това е тежка форма на опиянение. Кръвната проба на сутринта показала само 1,15 промила, но било нормално организмът в някаква степен да абсорбира алкохола с течение на времето, уточни експертът.

Според различни свидетели Христов пил почти през целия ден, а малко преди фаталния изстрел бил „осезаемо пиян”. Близките на жертвата пък разкриха, че дори и след убийството Принца продължил да консумира алкохол заедно със своя приятел Пламен Копчев.

Делото продължава и днес с още експертизи. Подсъдимият ще даде показания в самия край на процеса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реститутка

    10 1 Отговор
    Ето защо шеф Джендър Петрофф и ония истерика от Хел Кичен са толкова сприхави и комплексирани. Защото ги унижават и гърмят разни първенюта, та после си го изкарват на другите :)
  • 2 впечатлен

    10 0 Отговор
    Остава изродът, наречен принц, да се измъкне с някаква минимална присъда. Както става обикновено. Пиянството сигурно е смекчаващо вината обстоятелство, а така също и носенето на пистолет в кухнята при готвача. Дошъл е там, при готвача, Бог да го прости, за да си поиграе с любимата си играчка, да й се порадва! А тя да вземе сама да гръмне и да остави човека на място! Разпасана работа и крайно възмутителна! Това е мнението на обществеността. Да видим какво ще бъде решението на правораздаващите.