Last news in Fakti

3 Май, 2018 18:50 9 142 11

Издирват Митьо Очите, близките му твърдят, че е в чужбина

  • митьо очите-
  • димитър желязков

Димитър Желязков-Митьо Очите не живее на официалния си адрес в Несебър и не може да бъде открит. Дори и адвокатите му не могат да се свържат с него. Днес тръгна делото срещу групата на Божидар Кузманов-Божо Кравата в Специализирания наказателен съд.

Очите бе призован като свидетел, но не се появи. Призовкарят го търсил многократно на адреса му на ул. „Отец Паисий” в Несебър. Това станало на 22 и 26 април. Живущите на адреса казали, че Желязков отдавна не живее там, пише "Флагман".

На предишното заседание единият адвокат на Митьо Очите – Любомира Гавазка, бе поела ангажимент да уведоми клиента си да се яви на делото. Това обаче днес не даде резултат. Официалната призовка от съда, която е изпратена за подсигуряване, също не стигнала до него.

Днес пък в съда се яви другият адвокат – Илиан Василев, който обясни, че колежката му Гавазка не била повереник на Желязков. Това било така само ако Василев отсъства.
Защитникът заяви, че направил опити да се свърже с Димитър Желязков, но не успял. По информация от близки той бил чужбина.

Адвокатът на Георги Иванчев (обвинен, че е стрелецът по Очите от стрелбата на 8 юни 2016 г.), Росен Желязков, изрази недоволство, че от два дни говорят по медиите, че Очите няма да се яви на делото.
Съдията Стоян Тонев отговори, че не чете медии и се пошегува: „Цяла България разбра, само ние не разбрахме”.

Друг адвокат - Иван Ангелов, припомни, че Любомира Гавазка на миналото заседание е поела ангажимент да уведоми Митьо Очите. Според Ангелов, в случая има опит за шиканиране на делото.
Той обясни на съдията, че Очите трябва да се води редовно призован.

Адвокат Димо Гочев – защитник на Божо Кравата, също каза, че Желязков не се е явил, въпреки че е бил редовно призован. Той припомни, че в такъв случай „законът предвижда определени процедури”, вероятно намеквайки, че Димитър Желязков трябва да бъде санкциониран или че следва да бъде доведен принудително в съда.

Съдията обаче не взе отношение. Той просто поиска за пореден път Митьо Очите да бъде призован като свидетел. Така Желязков отново ще бъде търсен, за да се яви на делото – следващото заседание трябва да е другата седмица.

Адв. Илиан Василев обеща да направи „всичко възможно” да се свърже с Очите и да го уведоми.
Клиентът му щял да се яви рано или късно като свидетел по делото, което е длъжен да направи, но в качеството си на частен обвинител не желаел да присъства. За това той упълномощил адвокатите си.

Адв. Иван Ангелов призова съдията да се погрижи да бъде намерен реалният адрес на Димитър Желязков, след като е станало ясно, че официалният в Несебър не е актуален. Реакция обаче не последва.

Днес все пак делото тръгна по същество. Бяха разпитани трима свидетели, които са и частни обвинители. Това бяха роднини на убития Александър Алексиев, смятан за охранител на Митьо Очите. Алексиев почина при стрелбата в ресторанта “4 You” в Слънчев бряг на 8 юни 2016 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    6 1 Отговор
    Бил в чужбина! Нали махнаха роуминга! Намирисва тука
  • 2 гост

    8 0 Отговор
    Как знаят къде е, а не знаят :)
  • 3 Кобрата

    10 0 Отговор
    Айде, айде...пак се правят на ударени и някой плаща на медиите да хвърлят пясък в очите на хората, с тези смешни статии, на които дори авторите им не вярват, в това, което пише.
    Те много добре знаят къде е, ама всички се правят на ощипани.
  • 4 предположение

    9 2 Отговор
    Изпратен е на заточение. На Малдивите. Оставете човека да си изтърпява каторгата.

    Коментиран от #9

  • 5 Будалата

    3 0 Отговор
    Може да е у Турция за смяна на катетъро. Требе и да се пика.
  • 6 Hubavia

    6 0 Отговор
    Смелчагата се е скрил някъде.Ще сменя памперса май на спокойствие.
  • 7 сМЯХ

    2 0 Отговор
    Ми той Очичките до последно се фота я с мотор я с нещо друго.Пък сега видите ли нямала го нийде.Ми те и Галевите така духнаха.Пълен ташак са и правителство и правораздавателни органи.Митьо си грабна органа и потъна вдън земя.
  • 8 ГАТев брат

    1 1 Отговор
    Аааааа. Българска работа
  • 9 Polis

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "предположение":

    Той и Поли Пантев беше на почивка на Аруба. И почина. Бог да му прости.
  • 10 НСО

    0 0 Отговор
    Трябва да търсят Очите при Тиквата. Сигурно е на инструктаж
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.