10 Май, 2018 14:52, обновена 10 Май, 2018 15:00 30 715 19

Издирваният Митьо Очите се появи като свидетел на делото на Божо Кравата

  • митьо очите-
  • димитър желязков-
  • божо кравата-
  • божидар кузманов

Прехвърчаха искри между двамата в съдебната зала

Издирваният Митьо Очите се появи като свидетел на делото на Божо Кравата - 1
Снимка: Флагман

Димитър Желязков-Митьо Очите се яви като свидетел в делото срещу групата на Божидар Кузманов-Божо Кравата. Двамата се изправиха очи в очи на метър разстояние в Специализирания наказателен съд в София, съобщи "Флагман".

Очите бе издирван в продължение на седмици и не се явяваше на делото, по което е частен обвинител и свидетел. Този път обаче той пристигна триумфално, макар че закъсня с няколко минути. Любопитното е, че, докато го нямаше в началото на заседанието, адвокатът му Илиан Василев твърдеше, че Желязков е уведомен, но не желае да се явява. Защитникът след това обясни, че отива в друга съдебна зала за делото КТБ и излезе.

След няколко минути обаче Желязков пристигна, придружен от гардове, свидетели по делото, както и от адвоката си. Влизайки в залата, той се спря до подсъдимите на първия ред – Божо Кравата, както и Георги Иванчев и Тодор Славов. Последните двама още лежат в ареста. Първият, според прокуратурата, е стрелецът по Очите при екшъна от 8 юни 2016 г. в ресторант „4 You” в Слънчев бряг. Вторият пък е сочен за убиеца на Александър Алексиев-Сашо Японеца. Митьо Очите се спря за няколко секунди пред тримата подсъдими и започна да върти глава. Божо Кравата пък му отговори „К’во ве?” Очите не отвърна и отиде към мястото за разпит.

Той продължи над 2 часа, като през повечето време Димитър Желязков стоеше прав. Подсъдимите периодично влизаха в пререкания с Очите, като твърдяха, че лъже. Съдията трудно овладяваше обстановката. Той предупреди Божидар Кузманов, че ще му наложи максимална глоба. Самият Кузманов разпита Митьо Очите, като двамата бяха буквално на метър един от друг, разделени все пак от съдебен охранител. След разпита Димитър Желязков напусна съда, като не пожела да отговаря на репортерски въпроси. Гардовете се опитаха да пречат на журналистите, блъскаха и човек от екипа на bTV.

Наложи се хора от съдебната охрана също да съпровождат Очите на излизане от района. Желязков все още има здравословни проблеми. Той показа пред съда торбичка, която виси отляво на стомаха му, но не стана ясно за какво е тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    45 3 Отговор
    Всеки си намира майстора рано или късно.
  • 2 Сиромаха

    40 6 Отговор
    Е хубава работа , Та толкова ли Е нямало кой да заложи една бомба в тази зала че да стане Панаира ( да си хапнем жито с наслада )
  • 3 ХАХА

    30 2 Отговор
    УМ ЦАРУВА УМ РОБУВА УМ ПАТКИ ПАСЕ!
  • 4 Ганчо

    52 9 Отговор
    Той показа пред съда торбичка, която виси отляво на стомаха му, но не стана ясно за какво е тя.- Мозъка си носи там

    Коментиран от #5

  • 5 Хахахаха хихихи хо

    24 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ганчо":

    Като Кранк от костенурките нинджа
  • 6 бг мафия

    36 4 Отговор
    Митьо е човек на властта и за това е обвинител, има як гръб и връзки, плаща редовно на господарите си, за това Кравата ще обере пешкира и следващият път, като дойде Митьо с брадвата да му резне тиквата, ще се наложи да даде да му резне поне крака или ръката.
    В България Мафията си има държава!
  • 7 Селяци

    20 5 Отговор
    Селяни кво повече да им кажеш:-)
  • 8 Алексей

    23 2 Отговор
    Такива държавата, ако я има, трябва да ги застрелва, разстрелва и елиминира в кратки срокове, без много шум. Просто да изчезват безследно.
    Достатъчно мърша, на които да им се осигуряват пари от данакоплатците за охрана, процеси, отцепки, кортежи, защита и т.н, а те да безчинстват и да трепят невинни.
  • 9 КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ

    26 1 Отговор
    Добре, че сред мутрите цари закона на джунглата. Иначе, ако чакаме на държавата... Макар, че доста зверове останаха живи и то, живеят добре - Маджо, Пашата, Таке, Брендо, братя Галеви, Митьо очите... Отделно от това, постоянно ни информират с каква нова придобивка се е сдобила Мая Илиева, Дарина Павлова или вдовицата на Косьо Самоковеца - Ангелинка и къде отмарят зиме и лете, но никой не обажда тези женици какви пари харчат - с какъв произход и дали са платени дължимите за тях данъци.
  • 10 надежда

    8 2 Отговор
    много се е налял тоз бандюга, ко яде...май хора
  • 11 надежда

    2 4 Отговор
    АМА ,ЧЕ СМЯХ ТОВА ЗА ТОРБИЧКАТА ,НЕ ГО БЯХ ПРОЧЕЛА, ВЕРНО ЩО ЛИ СИ НОСИ ТАМ, МОЖЕ НЕКОЕ СУДЖУЧЕ...
  • 12 onemadman

    16 2 Отговор
    Защо изобщо го спасихте? То какви усилия беше само от страна на докторите за живота на този боклук. Трябваше да го оставят да умре и после да кажат че не са успели да го спасят.
  • 13 Иво 68

    7 2 Отговор
    ГМО.... Този изрод още ли е жив!!! Как се е напомпал само..... До журнолята::Независимо кой какъв е но вие сте много ама много нахални.. Никой не ви дава право да бутате микрофона в лицето след като ви е отказано да се разговаря с вас.... Малко напляскване е полезно.... Не сте над всичко и всички....
  • 14 GS86

    5 1 Отговор
    огромен врат има ,Митьо
  • 15 jjkkk

    16 2 Отговор
    как цяла България знае с какво се занимава човека а само полицията не знае
  • 16 Някой

    6 2 Отговор
    Такива като Очите ги създават политиците те ти закрилят и ако са не послушни ги премахват
  • 17 vasik atanasova

    4 12 Отговор
    ЖЕЛЯЗКОВ ГОЛЯМ ПИЧ СИ ТИ
  • 18 Ккк

    1 0 Отговор
    Щом е поръчан ще го сервират РАНО или късно. АКО не влезе в кухнята и той поръча на майстора ще го зготвят.Митьо ЗАПОМНИ пич най добрата защита е нападението. Тия помияри клойто са подсъдими знаеш са редници.Ще ги сменят с други. Ти си като Маклауд НО всичко има край.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.