18 Май, 2018 14:50 5 208 8

Юрисконсултът на община "Подуяне" изчезна след пускането ѝ под гаранция

  • подуяне-
  • юрисконсулт-
  • подкуп-
  • лилия геринска

Лилия Геринска не е открита на постоянния си адрес

Юрисконсултът на община "Подуяне" изчезна след пускането ѝ под гаранция - 1
Снимка: БНТ

Юрисконсултът на община "Подуяне" Лилия Геринска не е била открита на постоянния си адрес, след като вчера съдът я освободи срещу парична гаранция от 1000 лева. Разследващи са се опитали да се свържат с нея днес, но не са успели. Пред БНТ адвокатът на обвиняемата заяви, че тя не се укрива и днес е била на консултация в адвокатската кантора.

На 16 май антимафиотите от ГДБОП задържаха Геринска, докато получавала сумата от 10 000 лева, за да уреди обществена поръчка на стойност 2 млн. лв. Мотивите на съда да я пусне под гаранция са, че сама се грижи за малкото си дете и има чисто съдебно минало. Прокуратурата настояваше за домашен арест и задържане за 72 часа.

Сигналът срещу Лилия Геринска е получен в ГДБОП през август миналата година. От събраните доказателства ставало ясно, че Геринска искала пари от няколко различни дружества, за да им уреди спечелването на обществени поръчки. Тя била председател на комисиите, които оценявали кандидатите и чрез фалшификации на документи и подписи определяла победителя.

За поредната обществена поръчка за 2 млн. лева обещала, че ще бъде спечелена от правилния кандидат. Цената за услугата била 15 000 лв. Капаро от 5 и още 10 000 лева взела вчера малко преди да бъде арестувана.

Шефът на фирмата, спечелила обществената поръчка е основен свидетел по делото и затова не е обвинен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 арджентата

    20 1 Отговор
    Правителството е виновно! То създава условия, да разцъфтява мафията... Жалко за изстрадалия ни народ, за всичко плащаме ние... :(
  • 3 Гост

    5 1 Отговор
    разследващите не били я открили на постоянният и адрес?
    ами може до магазина да е отишла, тези хора телефони нямат ли?
  • 4 АНОНИМЕН

    5 0 Отговор
    АМИ ДА БЯХТИ И СЛОЖИЛИ ГРИВНА ДО ДЕЛОТО СЕГА Я ТЪРСЕТЕ ЖЕНАТА КОЙ ЗНАЕ КОЛКО Е НАТРУПАЛА ОТ РЕКЕТИ
  • 5 83333

    4 0 Отговор
    Лице с Мярка парична гаранция няма задължение да си стои в дома си постоянно. Има право да излиза.
  • 6 Гост

    4 1 Отговор
    Кажете браво на полицаите . Само така корумпираните чиновници ще си седнат на задниците.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Антон

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Те всички са корумпирани начело с полицията .За кво да им казвам браво нали затова взимат заплати.
  • 8 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Корумпираните и всякакви други чиновници ще си седнат на задниците когато им бъде ОТНЕТА ВЪЗМОЖНОСТТА да влияят на резултатите !!!!! Тоест електронни търгове на борсов принцип с пълен достъп на медиите и независими оценители !!! Докато хора приемат , отварят и оценяват кандидатите , корупцията е неизбежна !!!