19 Май, 2018 10:42 1 699 4

Старица олекна с 20 бона

  • телефонна измама

Рекордни за последните 3 месеца 20 350 лв и 95 г златни бижута даде на телефонни измамници старозагорка

Рекордни за последните 3 месеца 20 350 лв и 95 г златни бижута за над 3 хилядарки даде на телефонни измамници старозагорка, която била вплетена в примката, че подпомага криминалистите по време на акция за задържането на опасни апаши.

Поредният инцидент със 78-годишната бивша педагожка от Града на липите е станал на 15 май като първоначално на набелязаната жертва се обадил непознат от името на старши комисар Петров, пише "Монитор".

Мнимият висш служител на МВР предупредил старицата, че името й е намерено в списък на телефонни измамници и че най-вероятно тя ще бъде търсена. Жената трябвало да не се безпокои , а да изпълнява разпорежданията и да предаде наличните си спестявания и бижута, които до 24 часа щели да й бъдат върнати.

Минути след „старши комисаря“ започнали звънения от непознати, които в продължение на часове заплашвали бабата, че са хванали внука й и ако тя не го откупи ще го режат парче по парче.

Старозагорката оставили на две места в града, посочени от измамниците по 10 000 лв, а привечер метнала от терасата на апартамента си и вързопче с бижута, след което зачакали обещаното от „полицая“ връщане на „заема“. В крайна сметка на 17 май, към 15,15 часа старицата подала жалба във Второ РУ , където е образувана поредното досъдебно производство. Само през май в региона са регистрирани над 20 жалби като общата сума надхвърля 100 000 лв, особено активно е „работено“ по селата и то в дните, когато възрастните жители са получавали пенсиите си.

Обажданията са било от предплатени СИМ-карти на румънски оператор, коментира директорът на ОД на МВР – Стара Загора Георги Хаджиев, най-вероятно основните играчи са от русенското градче Ветово, които използвали за „мулета“ местни жители, които получавали процент от „печалбата“ и никога не са виждали очите на „въртачите“.В съда тези редови изпълнители бързо сключвали споразумение и се измъквали или с пробация или с минимални условни присъди.Измамите не спират въпреки, че в разяснителната работа сред населението да са се включили от ЕвН и напоследък и църквата, като след всяка проповед свещениците отправяли апели към миряните да не се „хващат“ на превърнали се в класика схеми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stefko88

    7 2 Отговор
    съда тези редови изпълнители бързо сключвали споразумение и се измъквали или с пробация или с минимални условни присъди....

    Какво да кажа вие го написахте
  • 2 Диди

    8 3 Отговор
    Няма смисъл да ходим по банки за пари.Винаги може да звъннем на някой пенсионер за заем без лихва.
  • 3 патриотъ

    3 2 Отговор
    И откъде у тия бабета толкова скътани парици,да се чуди човек!?
  • 4 Стара Загора

    8 0 Отговор
    държи първеството по брой на идиomиme и русифилистиците на глава. "Олекналата старица" сигурно е и в двете групи.

    Измамите няма да спрат, докато няма сериозен пандиз за извършителите и поръчителите. А идиотизмът на жертвите не се лекува с "разяснителна работа", ама вие си го знаете това. Важното е да кипи безмислен труд...