1 624 4

Повдигнаха три обвинения срещу шефа на КАТ в Благоевград

Притежание на оръжие без разрешително, превишаване на права и подкуп

Повдигнаха три обвинения срещу шефа на КАТ в Благоевград
Константин Карагьозов

Двама души са с повдигнати обвинения след специализираната акция в сектор „Пътна полиция“- Благоевград, стана ясно от брифинг на окръжната прокуратура в града. Единият е ст. инсп. Данаил Стоицов – началник на сектора, а другият е Бойко Шарков. Информацията бе оповестена от окръжен прокурор Николина Сачкова.

Обвинения за 3 престъпления са повдигнати срещу началника на сектор „Пътна полиция“ – Благоевград ст. инсп. Данаил Стоицов. Едното е по чл. 339, ал.1 от НК за това, че без надлежно разрешително, което се изисква по закон, е държал огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Второто обвинение, което му е повдигнато е за престъпление по служба по чл. 282 от НК. То е за това, че на 4 май 2018 година е превишил правата си, като е осигурил полицейски конвой от село Дамяница до село Бело поле на тежкотоварна извънгабаритна техника в нарушение с наложената за това забрана и без да има издадено разрешение от ОПУ – Благоевград с цел да набави облага, която се изразява в незаплащане на пътни такси и от това е можело да настъпят немаловажни вредни последици.

Третото престъпление, за което той е привлечен в качеството му на обвиняем, е за подкуп, за това, че в качеството му длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение е поискал и е приел от различни лица дар и облага – пари, в размер на около 5 300 лева, вещи и услуги с имуществен характер, за да наруши и е нарушил службата си.

На Бойко Шарков също му е повдигнато обвинение за подкуп, тъй като е участвал като помагач. Двамата обвиняеми са задържани за 72 часа с постановление на наблюдаващите прокурори.

Информацията бе оповестена от окръжен прокурор Николина Сачкова.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бббббб
  Отговор
  1 07:21  24.05.18
  Освен за оръжието ,за другото едва ли ще го осъдят.
 • Прокурор
  Отговор
  2 16:51  24.05.18
  За всичко може да го ОСЪДЯТ В БЪЛГАРИЯ РЕЗБЕРЕТЕ ГО ТОВА
 • Съдия
  Отговор
  3 16:53  24.05.18
  НАГЪЛ КОРУМПИРАН НЕЩАСНИК ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА ТАКЪВ ТИП АЛЧНИ КОРУМПИРАНИ ПОЛИЦАЙ.
 • 4 20:16  25.05.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай