3 839 5

Пребиха абитуриент в парка

По случая е образувана проверка за нанасяне на телесни повреди по хулигански подбуди

Венцислав Михайлов

18-годишен младеж бе пребит в Градския парк в навечерието на матурите и на абитуриентския си бал, научи Дарик Разград. Момчето е в болница, но е настояло пред лекарите да го освободят, за да се яви на държавните си изпити, тъй като има намерение да кандидатства в университет.

От ОД на МВР-Разград потвърдиха за инцидента, като уточниха, че е станал на 18 май, събота, в 23.50 ч. Младежът е нападнат от неизвестни лица в парка, има сериозни наранявания от нанесения побой и е настанен в болницата.

По случая е образувана проверка за нанасяне на телесни повреди по хулигански подбуди. Ако нараняванията се определят като тежка телесна повреда наказанието за извършителите е от 3 до 15 години лишаване от свобода, ако е средна телесна повреда - от 2 до 9 години, а ако е лека - до 3 години или пробация.

Въпреки здравословното си състояние момчето настояло пред медиците да го пуснат да се яви на матурата по български език и литература в понеделник. Това се е случило, но към края на държавния изпит зрелостникът припаднал и отново е откаран в болницата, разказа директорът на училището, в което пострадалият младеж учи Пейчо Георгиев от ПГПЧЕ "Екзарх Йосиф".

Той поздрави младежа за куража и желанието да продължи образованието си, но изрази тревога от увеличаващата се агресия сред младите хора, разказа, че наскоро и друг възпитаник на Езиковата пострадал при побой.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • анонимен
  Отговор
  1 05:11  26.05.18
  Агресията по улиците няма да спре, докато държавата не се вземат мерки. Бием се без причина, защото не сме свикнали по друг начин да решаваме проблемите си.
 • Коко
  Отговор
  2 08:26  26.05.18
  Типично за животните, когато няма разум единственото решение е физическа саморазправа. Бързо и ефикасно....защо обаче не го направите навън? Опитайте там така да действате, някъде където има държавност? Някъде където не мутри управляват? Някъде където на всеки ъгъл има камери и реален контрол? Някъде където има респект от властите? Да се оправя бързо момчето и да гледа напред, там в ниското явно е слаб. Не е нужно да се бори в това ниво, там те са силни - животните.
 • Суйо
  Отговор
  3 10:35  26.05.18
  23:50 в парка?? Дрогиран или пиян.

  Коментиран от #4, #5

 • Име :
  Отговор
  4 19:07  26.05.18

  До коментар #3 от "Суйо":

  Като видиш пиян и му посегнеш само заради това, някой ден ще има много да си лижеш раните, "мислителю". За по-ниско образованите пояснявам- свобода е да правиш всичко, което не пречи на другите .
 • Да да
  Отговор
  5 20:39  26.05.18

  До коментар #3 от "Суйо":

  Абитуриентски бал! Приятели! Момчето е пълнолетно! Ако отида на ресторант и се прибера в 1 през ноща,това прави ли ме лош? Имай предвид че не пия алкохол!

Напиши коментар:


Публикувай