25 Май, 2018 13:19 11 933 8

МВР хвана гореща следа, свързана с бягството на опасния затворник Пелов

  • владимир пелов-
  • бягство-
  • затвор

Синът на рецидивиста Владимир Пелов му е оставил колата за бягството пред Централния софийски затвор. Това е основната версия, по която работи МВР, пише „Телеграф“.

По оперативни данни Владимир Пелов Стефанов-младши докарал сивото раздрънкано „Рено“ в нощта на 2 срещу 3 април и го оставил точно срещу централния вход на зандана. Часове след бягството на ботевградския рецидивист и убиеца Радослав Колев целите фамилии на двамата бяха задържани.

Единственият, обаче, който остана в ареста по-дълго, бе Владимир. След 24 часа и той бе пуснат на свобода.

По време на разпитите в полицията синът на беглеца запазил пълно мълчание. Той цъфна в сградата на СДВР с адвокат, а пред разследващите обяснил, че нито знае нещо, нито пък е чул.

Единственото, което Пелов-младши е признал, е, че в деня и часа на бягството е занесъл тетрис на татко си, но нищо повече.

Заедно с Владимир бил и братът на Колев, който пък му носел бързовар. Те отлично знаели, че във въпросния ден затворниците имат право да получават пратки с електроуреди. Предаването им ставало в стая до централния вход на зандана, която почти не се охранявала. Точно тази слабост на охраната използвали рецидивистите и духнали.

От началото на април до момента от Пелов и Колев няма и следа. Единствено преди седмица Владимир изпрати писмо до всички институции и медии, в което обяснява, че е невинен и нямал за цел да убива надзирателя, стреляйки по него.

В хода на проверката се изясни още, че писмото е автентично.

Беглецът от затвора има три фалшиви профила във Фейсбук.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Виго

    20 5 Отговор
    Щом сте я хванали горещата следа, пратете я в затвора на мястото на избягалия!

    Коментиран от #2, #8

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 впечатлен

    23 3 Отговор
    Един носи тетрис, друг носи бързовар, трети носи прани гащи, четвърти пистолет, с който беглецът никого няма да убива, само ще плаши... гаргите, че кой друг, колата го чака пред затвора, мила родна картинка. Да ви имам "хванатата гореща следа"! Няма ли пак да четем някое писмо, че друго май не ни остана?
  • 4 сътрудник по охрана

    13 2 Отговор
    Защо гражданите със своите данъци издържат вечно недоволбните и протестиращи полицаи за високи заплати Всъщо Сътрудниците по охрана са на минималната .Хванали следата че тя е ясна раздрънканото возило има собственик иако не то на някокого е регистрирано .
  • 5 гост3

    12 3 Отговор
    Ще хванат двамата затворници за .... им работа.СМЕШНИЦИ !!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ПУТКИН

    2 1 Отговор
    Чупи му кокалите с един винкел, може и през зъбите да го шибнеш, и ще птопее като славейче.
  • 8 Иван

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Виго":

    За три месеца едва сега намерили колата по камерите. Е вала мвр!