2 371 0

Закопчаха директно в съда обвиняемия за драмата в Свети Влас

Мария Атанасова

Кирил Атанасов, обвенен в опит за убийството на бившата си съпруга бе закопчан с белезници директно в съдебната зала, съобщи "Флагман".

Това се случи, след като един от най-уважаваните магистрати Яни Гайдурлиев обяви, че налага постоянна мярка задържане под стража на 54-годишния мъж. Окръжният съдия мотивира решението, че с оглед на събраните доказателства и след разпитите на 5-имата свидетели, станали очевидци на стрелбата може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието.

Съдия Гайдурлиев подчерта, че още, че има опасност Атанасов да се укрие, защото обвинението срещу него е тежко – по чл.116, което предвижда от 15 до 20 години, доживотен или доживотен без право на замяна.

Магистратът се спря и на експертизата, според която здравословното му състояние, позволява да остане зад решетките. Яни Гайдурлиев цитира и становище на специалистите по балистична експертиза, които с категоричност заявяват, че при стрелба под метър с това оръжение може да бъде убит човек.

Самият Атанасов остана безмълвен. След като бе извикан да чуе решението на съда той едва-едва пристъпваше, а дълго време преди това беше на крак и не изглеждаше чак толкова зле. Докато чакаше становището на съда Кирил се държеше за глава и комуникираше единствено с адвоката си.

Бургас / България


Напиши коментар:


Публикувай