1 805 10

Затворнически шефове спъват пускането на Гринго

Адвокатът Марин Марковски бил в неведение

Мария Атанасова

Затворническа драма се разиграва с любимия на Софи Маринова - Тодор Давидов-Гринго, пише "България днес".

Той излежава 10-месечна присъда за рекет в затворническото общежитие в Казичане, след като се призна за виновен за изнудване на бизнесмен.

Споразумението бе сключено тихомълком с прокуратурата, а Давидов и любимата му се надяваха да бъде на свобода по-рано от очакваното - през май.

По закон Гринго може да поиска предсрочно освобождаване, ако е излежал 2/3 от присъдата си. На 22 март той пуска молба от зандана да бъде освободен предсрочно условно на свобода. Искането му пристига в градския съд, откъдето изискват досието му от управата на затвора, за да насрочат заседание за разглеждане на казуса. Искането е направено по официалния ред на 26 март.

От тогава до сега от администрацията на затвора в Казичане така и не са пратили досието на Гринго в СГС, съобщиха от пресцентъра.

"Странно е, защото досега сме получавали досиетата в рамките на две-три седмици максимум. А тук говорим за изминали 2 месеца, в които нямаме никакъв отговор."

Така Гринго се оказва прецакан, защото, макар да има право да излезе по-рано от кауша, това така и не се случва. Докато съдиите са с вързани ръце, от затвора не отговориха на въпросите относно причината за забавянето на документите му.

Адвокатът на Гринго - Марин Марковски, също е в неведение по казуса.

"След като сключихме споразумение с прокуратурата, Тодор Давидов може сам да си напише молбата за предсрочно освобождаване и не е нужно да го представлявам. Затова и нямам идея какво се случва с него", лаконично обясни юристът.

Не е ясно, докога Гринго ще кисне в Казичане. Според присъдата той трябва да излезе в края на юли, ако не работи зад решетките. Ако все пак се труди, 3 работни дни му се водят два излежани.

Давидов е затворен от миналия септември след сигнала с рекета на заможния търговец Асен Асенов, познат като Акиф.

Според обвинението Гринго и негов авер Стефан Сливков са искали 50 бона кеш. Ако не даде парите, са го заплашвали да очистят него и семейството му. Принудата и заплахата за убийство срещу търговеца на контейнери са извършени в период от 19 септември до 23 септември м.г.

Според прокурорите Гринго е бил съучастник на извършителя Стефан. Той му дал мобилните телефони и подучил Сливков какво да говори, твърди обвинението. Във въпросния ден Акиф получава различни обаждания. Два дни по-рано по имението на заможния бизнесмен е стреляно. Атанасов отива притеснен в полицията и подава сигнал за изнудването. Влиза в схема с ченгетата, като уж склонява да даде парите. Урежда среща с рекетьорите близо до Пантеона в Морската градина в Бургас. На уговореното място идва Стефан Сливков, който е закопчан, след като прибира описаните банкноти.

Сливков е отведен в ареста, започват разпити и той издава Гринго. По-късно става ясно, че освен от закупените специално симкарти Сливков се е обадил веднъж на Ариф и от личния си телефон.

Под давление на мастития си адвокат Марин Марковски Гринго се съгласява на сделка с прокуратурата. Той признава вина, за да получи по-лека присъда, и се разминава с тягостния съдебен процес.

Споразумението с прокуратурата е одобрено от съда, влиза в сила на 28 февруари, като освен зандана наказва Гринго да плаща и 5 бона. По това време Гринго вече е излежал близо 7 месеца в следствения арест и мераците му са да гушка Софка още през май. Това обаче не се случва поради "странното" забавяне на документите му.

Ако Гринго не се бе споразумял с държавното обвинение, го грозяха от 2 до 8 години затвор, както и до 3 бона глоба.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Gost
  Отговор
  1 12:56  28.05.18
  Д***ба и нещасния цигани.
 • 2 13:03  28.05.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 3 13:04  28.05.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Смърфи Джейл
  Отговор
  4 13:35  28.05.18
  По един Гарганел за всички тъмнозелени гринговци:)

 • Дей
  Отговор
  5 13:36  28.05.18
  Тошо-момчето лошо, дей Гринго?!? Мухахахаха
 • Гостa
  Отговор
  6 14:36  28.05.18
  Тия на снимката не трябва да съществуват.те са вредни за обществото.
 • 7 17:18  28.05.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 8 18:08  28.05.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Голям прос
  Отговор
  9 20:06  28.05.18
  Явно са го харесали там и затова не го пускат. Тя и Софка ги харесва младички
 • как така
  Отговор
  10 22:21  29.05.18
  3 работни дни са 2 излежани...

Напиши коментар:


Публикувай