29 Май, 2018 14:35 1 457 0

Разбиха международна мрежа за сексуална експлоатация на деца в интернет

  • педофили-
  • българия-
  • холандия-
  • секс-
  • деца

Съвместна операция на ГДБОП и холандските власти е проведена след близо тригодишно разследване

Международна мрежа за сексуална експлоатация на деца в интернет е разбита при съвместна операция на ГДБОП и холандските власти. Собственикът на онлайн компаниите е арестуван в Тайланд, а техническият администратор на интернет сайтовете - у нас.

Престъпната група е прикривала истинската си дейност с помощта на легална компания за хостинг услуги. Реално обаче собствениците на мрежата са се занимавали с разпространение на материали, представляващи сексуална експлоатация на деца. При разследването е станало ясно, че по-голямата част от потребителите, които са качвали материали, са извън пределите на Холандия и България.

Собственикът на двете компании е арестуван в Тайланд, а техническият администратор на сайта на територията на България. Установено е, че администраторът е пребивавал в страната ни повече от месец с микробус с молдовска регистрация и е извършвал престъпна дейност. Той е задържан на връх Ком, област Монтана.

Акцията е била проведена след близо тригодишно разследване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА