1 291 5

Осъдиха Лазар Влайков на 3 години и 4 месеца затвор

С пистолета на бившия председател на общинския съвет в Септември беше застрелян човек

Осъдиха Лазар Влайков на 3 години и 4 месеца затвор
Константин Карагьозов

Бившият председател на общинския съвет в Септември Лазар Влайков беше осъден на 3 години и 4 месеца затвор при общ режим, съобщи bTV. Той беше обвиняем за трагичния инцидент във Виноградец от есента на миналата година, когато по време на детско тържество с неговия пистолет беше застрелян 47-годишният Наско Тонев.

Според съда Влайков е виновен за престъпление по чл. 338 от НК – за това, че на 31 август/1 септември 2017 г. в ресторант „Градина“ във Виноградец не е взел необходимите мерки за сигурност при боравене с оръжие и от това е последвала смъртта на един човек.

Влайков е признал вината си и за това наказанието му е било смекчено. Максималното за престъплението по този член е 10 години лишаване от свобода, а в особено тежки случаи – 15.

Въпреки това обаче той заяви, че не е доволен от присъдата и ще обжалва на втора инстанция.

Според първоначалните обяснения след инцидента фаталният изстрел е бил произведен от 6-годишно момченце, чийто рожден ден празнувала компания в заведението на убития Тонкев.

Пистолетът, собственост на Влайков, обикалял от ръка на ръка и с него стреляли всички или почти всички около масата, свидетелстват роднините на жертвата. На място бяха намерени повече от 120 гилзи.

Според близките на убития Тонкев не детето е произвело изстрела, а веднага след него Влайков, вместо да се обади на 112, звънял на познат прокурор, от когото да търси защита.

Името на Влайков нашумя преди пет години, след като намушка с нож случаен гражданин след пътен инцидент. След инцидента във Виноградец той беше изключен от ГЕРБ. Попада в полицейските сводки веднъж след като пребива сина на общински съветник и втори път след нападението с ножа.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ЩоТакъБе
  Отговор
  1 15:44  30.05.18
  БоклИк!
 • 547
  Отговор
  2 16:23  30.05.18
  Браво на съдията ! Сега да го мачкат като фолк певица в затвора !
 • Георги
  Отговор
  3 19:43  30.05.18
  Направо мирисе на КОРУПЦИЯ!!!!ПОСЛЕ ВЯРВАЙ НА ПОЛИЦИЯ И СЪДЕБНА СИСТЕМА!!!!!
 • гост
  Отговор
  4 08:23  31.05.18
  Значи от 15г. пада на 3г. Защо продължават с това извинение за намаляване на присъда? Има доказателства, отбий му 20% от присъдата, а не 80%. Какво значение има дали се е признал или не след като е напълно доказуемо и ясно?
 • Ники
  Отговор
  5 16:39  01.06.18
  Ако приемем , че детето е произвело изстрела ... и незнайно как се е докопало до пистолета ... Защо има ЗАРЕДЕНО ОРЪЖИЕ , а предпазител има и не се сваля супер лесно ... ( на мен нещата ми миришат , че са натопили детето ... с цел всички да се измъкнат ... ) като и да е 3 те години са на долния минимум ... в ОБЩ РЕЖИМ Е НАЙ- ГОЛЯМАТА ПАРОДИЯ В ТАЯ ДЪРЖАВА !!! ТОВА НЕ Е ЗАТВОР !!! ВИЖДАМ ЧАТ ПАТ ПО ДИСКОТЕКИТЕ ХОРА ДЕТО СА В ЗАТВОРИ С ОБЩ РЕЖИМ .... там си цакат и ги пускат някакви отпуски те не се прибират, звънят телефони , плащат си , подписват се там кат се приберат после пак излизат ... Имаш ли някой лев е нещо като Ваканционен комплекс...

Напиши коментар:


Публикувай