2 748 1

Ревнивецът застрелял жена си и съседа си с ловна пушка

Мария Атанасова

Застреляният Мехмед също бе ловец. Двамата ходеха заедно по излети, поддържаха си комшулука. Даже оня ден Мехмед даде колата си на Гюнай да си свърши работа. Това коментираха насъбралите се около обезопасеното с полицейски заграждения местопрестъпление в хасковското село Козлец.

Припомняме, че собственик на стадо крави изпадна в пристъп на ревност и застреля последователно жена си и съседа си.

Към 9,30 часа сутринта вчера 45-годишният Гюнай Мюмюн грабнал двуцевката ИЖ и първо с един изстрел убил 44-годишната си половинка Фатиха в дома им пред погледите на двете му дъщери на 5 и на 25 години. После излязъл навън и с два изстрела повалил смъртоносно комшията си Мехмед Мюслюм на 48 години.

По първоначални данни причината за престъплението е ревност, съобщи официално ОД на МВР – Хасково.

„От месец – месец и нещо насам Гюнай нещо не го биваше, бе все умислен, спря да поздравява, някаква депресия го бе обладала. Иначе бе кротък и трудолюбив, не е сторил досега никому зло. Кой да ти мисли обаче, че ще се стигне до тук“, клатеха глави хора от селото. Чобанинът първо бил притеснен от заболяване на малката си щерка, което се влошавало. Лечението дърпало пари от семейния бюджет и това допълнително го тормозело, пише "Монитор".

Всичко можеше да се размине, ако хората бяха по-съвестни и отговорни, тюхкаше се кметът на селото Бейнур Кадир. Той информира, че може би и заради недоимъка съселянинът му набедил 4-5 души, сред които и комшията Мехмед, че флиртуват и въртят любов зад гърба му с жена му.

„Те ми сигнализираха, обадих се и на кварталния. Той посъветва да бъде пусната жалба, за да има основания да му отнемем оръжието, но никой не рачи“, свидетелства селският управник. Полицията потвърди, че ловната пушка е била законно притежавана от стрелеца.

Според очевидци Мехмед ремонтирал трактора си, когато от къщата на Гюнай проехтял смъртоносният изстрел. Той тръгнал да проверява какво става, когато убиецът напуснал дома с оръжието в ръка и разстрелял и него до оградата на имота му. Тепърва експертизи и аутопсия ще установяват къде са попаднали фаталните изстрели в телата на жертвите, казаха от разследването.

Областният съдебен лекар д-р Христо Еленски извърши по обяд оглед на труповете. Според някои източници изпадналият в шок убиец насочил оръжието и към дошлите по спешност на място полицаи, но бил обезвреден светкавично.

Хасково / България


Още по темата

 • Двойният убиец от Козлец вече с обвинение

  Двойният убиец от Козлец вече с обвинение

  По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково бе привлечен като обвиняем Гюнай Мюмюн, който в пристъп на ревност уби жена си и съседа си. На 30 ...
  31.05.2018
  1 386
  0
 • Двойно убийство разтърси Хасковско

  Двойно убийство разтърси Хасковско

  Двойното убийство е било извършено около 9, 30 часа тази сутрин в хасковското село Козлец. Това съобщиха от МВР-Хасково. Застреляни са 44-годишна ...
  30.05.2018
  3 333
  7

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Смок
  Отговор
  1 04:37  02.06.18
  като вреден дивеч

Напиши коментар:


Публикувай