3 256 1

"Прибраха" още един подкупен полицай от КАТ-Благоевград

Н. Д. ще плати парична гаранция от 6000 лева, която е съобразена със здравословното му състояние

"Прибраха" още един подкупен полицай от КАТ-Благоевград

Още един служител на „Пътна полиция” в Благоевград е задържан по схемата за подкупи. В ареста вече са шефът на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов, срещу когото вече има и три повдигнати обвинения. Като помагач бе арестуван и Бойко Шарков. Новият задържан е с инициали Н.Д. и също е привлечен като обвиняем като помагач, съобщиха от прокуратурата.

Към настоящия момент са разпитани свидетели, извършено претърсване и изземване, както и други доказателства, от които се установява съпричастността на обвиняемия към извършеното престъпление.

За времето през 2017 г. и 2018 г., в гр. Благоевград, при условията на продължавано престъпление, като помагач, обвиняемият Д. умишлено улеснил Д.С., в качеството му длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – началник сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР гр. Благоевград, да приеме дар и облага - пари, вещи и услуги с имуществен характер.

Той създал условия за намиране на лица, желаещи да регистрират и идентифицират пътни превозни средства, както в гр. Благоевград, така и в и пунктовете за регистрация на ППС в РУ – Петрич и РУ – Гоце Делчев. В нарушение на утвърдените правила били предоставяни регистрационни номера за МПС и ремаркета, теглени от тях, с комбинация от цифри по желание. Н.Д. провеждал срещи и преговори, лично участвал в тях, както и уговарял размера на подкупа.

Спрямо обвиняемия Н.Д. е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на шест хиляди лева. Тя е съобразена със здравословното му състояние.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Доктор Ох Боли
    Отговор
    1 20:07  01.06.18
    ... там чесни нема.... ха хаха... ... тва като у БСП ... само леля Кури е чесна.... ха ха ха....

Напиши коментар:


Публикувай