Last news in Fakti

2 Юни, 2018 11:42 3 864 4

Германия ни предаде Венцислав Ангелов - Чикагото (ВИДЕО)

  • венцислав ангелов - чикагото-
  • венцислав ангелов-
  • мвр-
  • германия

Венцислав Ангелов, известен с прякор си Чикагото, бе предаден на българските власти от германските им колеги. 49-годишният мъж бе обявен за международно издирване на 1 февруари 2016 г. с Европейска заповед за арест, издадена от Окръжна прокуратура – Русе. На него му е наложена присъда от 3 години и 6 месеца лишаване от свобода за незаконен трафик на наркотици.

Ангелов беше задържан на 29 март в Лимещайн, Германия. Той бе предаден от германските на българските власти на Летище София.

Венцислав Ангелов е обвинен и признат за виновен за участие в приготовление на международен канал за наркотрафик от Перу до Испания. Ангелов е бил 11 месеца в ареста по време на разследването, което се забавило заради молбите за правна помощ от няколко държави, след което съдът го е пуснал срещу по-лека мярка за неотклонение, а краят на делото го заварил на свобода и така и не влязъл в затвора.

В края на януари той използва ефира на "Нова телевизия", за да поиска от българските власти да поискат екстрадицията му от Испания. Той поясни, че от две години е във Валенсия, активен е във "Фейсбук", дори е направил новинарски сайт, но никой не го е търсил.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 падналия ангел

    13 3 Отговор
    И сега познайте, пускат го под гаранция в милата ни татковина, докато тече делото и накрая синковеца някъде при братя Галери.

    Коментиран от #2

  • 2 Четящ

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "падналия ангел":

    Чети, той вече е осъден.
  • 3 Преслава

    3 1 Отговор
    Ооох ,най- после у дома ,най-после на свобода...
  • 4 НАБЛЮДАТЕЛ

    0 0 Отговор
    ТОЙ САМ СЕ ПРЕДАДЕ КАТО ГОВОРИ ,ТОВА ГО ГЛЕДАХ ЛИЧНО ,А МЕЖДУ ДРУГОТО ТОЙ ПЪРВИЯ И ПОСЛЕДНИЯ ЛИ Е ?