2 771 4

Германия ни предаде Венцислав Ангелов - Чикагото (ВИДЕО)

Венцислав Михайлов

Венцислав Ангелов, известен с прякор си Чикагото, бе предаден на българските власти от германските им колеги. 49-годишният мъж бе обявен за международно издирване на 1 февруари 2016 г. с Европейска заповед за арест, издадена от Окръжна прокуратура – Русе. На него му е наложена присъда от 3 години и 6 месеца лишаване от свобода за незаконен трафик на наркотици.

Ангелов беше задържан на 29 март в Лимещайн, Германия. Той бе предаден от германските на българските власти на Летище София.

Венцислав Ангелов е обвинен и признат за виновен за участие в приготовление на международен канал за наркотрафик от Перу до Испания. Ангелов е бил 11 месеца в ареста по време на разследването, което се забавило заради молбите за правна помощ от няколко държави, след което съдът го е пуснал срещу по-лека мярка за неотклонение, а краят на делото го заварил на свобода и така и не влязъл в затвора.

В края на януари той използва ефира на "Нова телевизия", за да поиска от българските власти да поискат екстрадицията му от Испания. Той поясни, че от две години е във Валенсия, активен е във "Фейсбук", дори е направил новинарски сайт, но никой не го е търсил.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • падналия ангел
  Отговор
  1 11:48  02.06.18
  И сега познайте, пускат го под гаранция в милата ни татковина, докато тече делото и накрая синковеца някъде при братя Галери.

  Коментиран от #2

 • Четящ
  Отговор
  2 14:24  02.06.18

  До коментар #1 от "падналия ангел":

  Чети, той вече е осъден.
 • Преслава
  Отговор
  3 14:51  02.06.18
  Ооох ,най- после у дома ,най-после на свобода...
 • НАБЛЮДАТЕЛ
  Отговор
  4 05:48  03.06.18
  ТОЙ САМ СЕ ПРЕДАДЕ КАТО ГОВОРИ ,ТОВА ГО ГЛЕДАХ ЛИЧНО ,А МЕЖДУ ДРУГОТО ТОЙ ПЪРВИЯ И ПОСЛЕДНИЯ ЛИ Е ?

Напиши коментар:


Публикувай