750 3

Ревност вкарва в затвора по 40 убийци годишно

Най-честите наказания са между 5 и 10 години зад решетките

Мария Атанасова

Ревност праща по около 40 убийци всяка година в затвора. Това сочи статистиката на влезлите в сила присъди по членове от Наказателния кодекс. В мотивите по издадените наказания е записано, че престъпленията са извършени от ревност и в повечето случаи са с „особено голяма жестокост”.

Въпреки това убийците, които в над 90% от случаите са мъже, получават най-често наказания между 5 и 10 години затвор. Толкова са получили 22 от всички осъдени от извадката за последната отчетна година. От тях повече от половината са убили половинките си заради съмнения, че им изневеряват. Има едва няколко души, които са били наказани с до 30 години затвор зад решетките, следвани от тези, които ще трябва да търкат наровете до 20 години.

Според разбивка по възраст на пратените зад решетките "ревнивци", то те са най-често мъже между 18 и 29 години.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • някой си
  Отговор
  1 11:57  04.06.18
  Нормално, жените си играят с мъжете - а после - "ма той ме наби".
 • no name no face no number
  Отговор
  2 12:14  04.06.18
  след като законите мачкат мъжете и защитават К... тъй ще бъде. След като една К ти съсипе живота какво губиш??? Да отидеш при следващата? Не благодаря!
 • Иванов
  Отговор
  3 13:54  04.06.18
  Един път само се издъних в живота и това втори път няма да го допусна, да бъда с жена, която ме насилва да я ревнувам. Усетите ли, че сте попаднали на подобна "мина", КРЪГОМ И ПРАВО НАПРЕД! На баир лозе ви не трябва, търсете нещо по- улегнало и равно, на което можеш да се изправиш и стоиш, а не да се пързаляш по нанадолнището!

Напиши коментар:


Публикувай