2 128 1

Общо 15 г. затвор за катастрофа с шестима загинали

Случаят е от 2015 г.

Снимка: plevenzapleven.bg
Снимка: plevenzapleven.bg
Светослава Ингилизова

На 4 юни 2018 г. за втори път беше произнесена тежка осъдителна присъда за смърт на пътя.

По обвинителен акт на Военно-окръжна прокуратура - София, по който вече бяха произнесени присъди от 10 и 8 години лишаване от свобода, след разпоредено повторно разглеждане от апелативната инстанция, втори състав на Софийски военен съд, за втори път призна за виновни двамата подсъдими.

Двамата шофьори - старшина Румен Ц. от Министерството на отбраната и Мирослав Б. от Славяново бяха признати за виновни, че поради грубо нарушаване на Закона за движение по пътищата на 14.09.2015 г. са предизвикали тежка катастрофа между служебен военен микробус и джип, довела до смъртта на шестима души.

Тогава при тежкия челен удар край град Плевен, на място загинаха двама цивилни служители на МО и пътник от джипа, а други трима служители на МО починаха малко по-късно в болницата.

Съдът наложи на военнослужещия наказание от 10 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, а цивилният шофьор получи 5 години затвор при първоначален общ режим за двамата.

Двамата подсъдими бяха лишени и от правото да управляват моторни превозни средства, съответно за 12 и 8 години.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • врачка завършила юризъм
    Отговор
    1 15:05  06.06.18
    Спокойно имаме Върховен Касационен съд , където са особено милостиви към всякакви престъпници , в случая даже непредпазливи такива.Значи в най-лошия случай 3г условно с 5 г. изп.срок.Все пак умрелия си е умрял , а на живите трябва да се помага , естествено не безплатно!

Напиши коментар:


Публикувай