7 Юни, 2018 08:27 6 161 9

Избягалите от затвора Пелов и Колев се криели в Ботевград

  • ботевград-
  • пелов-
  • радослав колев-
  • затвор бегълци

Полицията разследва изтичане на информация

Избягалите от затвора Пелов и Колев се криели в Ботевград - 1

Близо месец Владимир Пелов се е криел в обискирания вчера апартамент в Ботевград, предаде Нова телевизия.

По неофициална информация беглецът от затвора е заплашил живеещата там жена с децата си да не го издава на властите.

Служителите на МВР откриха взривни вещества в апартамент в жилищен блок в Ботевград, който е обискиран във връзка с убийството на Владимир Пелов и простреляния Марио Панчев.

Установено е, че освен застреляният във вторник късно вечерта Владимир Пелов в жилището с експлозивите в Ботевград се е укривал и другият избягал рецидивист от Централния софийски затвор Радослав Колев.

В апартамента в блока на бул. „България" в града е намерена раница с експлозиви и граната, информира Нова телевизия.

Жената, чийто блок в Ботевград вчера бе отцепен от полицията, е на 40 години и се казва Весела. Тя била омъжена за най-добрия приятел на убития снощи Владимир Пелов – Мико, който преди години бил задържан за двойно убийство в ботевградското село Рогозен и се обесил в затвора.

Когато е бил на свобода, Пелов помагал на вдовицата с две деца с пари. Когато избягал от затвора, вероятно е била първият човек, когото потърсил, за да му помага да се крие, гласи версията на запознати ботевградчани, според които Весела може и да не е имала нищо със застреляния Марио Панчев.

Пред медиите главният секретар на МВР Младен Маринов обясни, че в апартамента има намерени общоопасни взривни вещества. Затова бяха извикани специалисти от отряда за борба с тероризма, които да ги обезвредят.

Попитан дали апартаментът е на жената на Марио Панчев, Маринов обясни, че информацията не е вярна.

Все пак той потвърди, че обискът на жилището има връзка със случая около убийството на избягалия затворник Владимир Пелов.

За задържането на Пелов за били проведени няколко спецакции, но без успех. Другият избягал затворник - Радослав Колев, продължава да се издирва от властите.

Маринов коментира, че няма възможност Пелов да е получавал информация от вътрешен човек в разследващия екип на МВР, така че да се укрива при акциите по издирването му.

"Екипът, който работи и има пълната информация, е малък и проверен. Спазени са всички изисквания на Закона за класифицираната информация. Нямам основания да смятам, че има изтичане на информация", категоричен бе Маринов.

На 3 април Владимир Пелов избяга заедно със съучастника си Радослав Колев през централния вход на Софийския затвор, след като стреля с пистолет по охраната. А на 2-ри юни в Ботевград бе проведена полицейска акция в търсене на избягалия затворник. Последният сигнал, че Пелов се крие в Ботевград, е подаден преди 3 дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боже пази България

    25 1 Отговор
    Пелов май ще стане национален герой?... Раздавал е правосъдие,което "държавата" не пожела. Циганите и истинските престъпници-ликуват!
  • 2 говорител

    24 0 Отговор
    Криел се е, ама не от МВР, ами от другите бандити.
  • 3 ЖАЛКО

    21 5 Отговор
    ЗА СМЪРТТА НА ЕДИН ИСТИНСКИ МЪЖ ПРАВОРАЗДАВАЛ ПО НАЧИН ПО КОЙТО ДЪРЖАВАТА НЕ ГО Е ПРАВИЛА.

    ТРЕПАЛ Е МУТРИ РЕЦИДИВИСТИ , И ТЪРГОВЦИ НА ЖИВА ПЛЪТ.

    КАКВО ЛОШО?

    БИЛ Е КАТО АНГЕЛА НА СПРАВЕДЛИВОСТТА.

    ЖАЛКО.
  • 4 Райска Държава

    20 0 Отговор
    Това за жената вече го разбрахме , Въпроса е МВР не знаеха ли за тази жена до сега Или и те от Новините разбират ???????
  • 5 ха ха ха

    24 0 Отговор
    Как така изведнъж намериха апартамента? Всичко е толкова нагласено, а ако не е, то е смешно и жалко...
  • 6 Смешници

    6 0 Отговор
    Кой се е крил бе палячовци,те са си били там,че даже и с уръжие както става ясно се е снабдил
  • 7 БГ бг

    9 0 Отговор
    На България са и нужни само трима,като Пелов и престъпници и мутри няма да има.
  • 8 Гост

    8 0 Отговор
    "Тя била омъжена за най-добрия приятел на убития снощи Владимир Пелов – Мико"
    " Когато е бил на свобода, Пелов помагал на вдовицата с две деца с пари. Когато избягал от затвора, вероятно е била първият човек, когото потърсил, за да му помага да се крие"
    И МВР добавя съвсем удачно :-D :
    "По неофициална информация беглецът от затвора е заплашил живеещата там жена с децата си да не го издава на властите."
    - МВР, сър!
  • 9 незнайко

    8 0 Отговор
    Полицията не е можела да го намери, но който е искал го откри !!!
    ЛЪЖАТ НИ А НИЕ СЕ ПРАВИМ, ЧЕ ИМ ВЯРВАМЕ !!! Ако ги бяха заловили нямаше да ги екзекутират, както стана с това убийство !!!