1 390 2

ГДБОП разби група за трафик на хора и сводничество

Задържани са шестима души, насилвали момичета да продават телата си във Франция

ГДБОП разби група за трафик на хора и сводничество
Константин Карагьозов

Служители на ГДБОП от отдел „Трансгранична престъпност“, сектор „Трафик на хора“ и френските им колеги прекратиха дейността на организирана престъпна група, занимавала се с набиране, транспорт и експлоатация на хора за сексуални услуги Информацията споделиха от пресцентъра на МВР.

Съвместните полицейски действия започнали през 2016 г., когато във Франция стартирало разследване за сексуални престъпления, участие в организирана престъпна група и трафик на хора.

В България проверки са предприети за трафик на хора с цел сексуална експлоатация и организиране на престъпна група. В процеса на двустранното партньорство по случая е осъществен значителен обмен на информация и са установени 19 участници в организираното престъпно сдружение и около 30 жени, сексуално експлоатирани в различни райони на френската столица.

След координиране, преди дни групата е неутрализирана, като при съгласувани и едновременни действия в двете страни са задържани общо 17 души, 11 от които – във Франция, съпричастни към престъпната дейност.

В България, с участието на служители на ГДБОП във Варна, Силистра, Добрич, Търговище и Шумен, са задържани 6-има, сред които и лидерът на групата. За тях има издадена Европейска заповед за арест от френските съдебни власти и вече са започнати процедури за изпълнението им.

Работата по изясняване на престъпната дейност на организираната група продължава, като в рамките на операцията е установен и се издирва още участник, за когото от Франция е издадена Европейска заповед за арест.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • боко 3
  Отговор
  1 17:57  07.06.18
  Ейй французите им развалиха чадъра на родните ни ганстери...Язък
 • Дикембе Мутомбо
  Отговор
  2 19:25  07.06.18
  Тираджиите ги експлоатират, а момичетата, които насилват да проституират - не, нали Макроне?!

Напиши коментар:


Публикувай