1 385 1

Защитата на украинеца: Може да е пушил трева отдавна

Той може да е пушил трева 6 месеца преди пробата, заяви адвокат Витанова

Мария Атанасова

Пислар сам се е поставил в състояние да не може да управлява адекватно камиона си. Това заяви прокурорът по случая с украинеца Станислав Пислар, премазал бременната Северина и приятеля ѝ Ивайло в ужасяваща катастрофа на магистрала "Тракия", съобщи "Пловдив24".

В съдебната зала днес стана ясно, че шофьорът е употребил активно наркотично вещество.

Експерти от ВМА са изследвали кръвта и урината на Пислар. "От нея е видно, че има следи от наркотично вещество - тетрахидроканабинол, което сочи, че същият е употребил марихуана и евентуално е бил повлиян от това", заяви прокурорът по случая. Това пък - по думите му, указва влияние на квалификацията като особено тежък случай - убити са двама души, включително и бременна жена, а Пислар сам се е поставил в подобно състояние със съзнанието, че не може да управлява адекватно.

"Това, че е установено наличие на следа от наркотик в кръвта на обвиняемия, не значи, че той е шофирал под въздействието на това наркотично вещество. В тази експертиза по никакъв начин не е описано в какво съотношение е то и как може да повлияе на способността му за бърза реакция при управление на превозното средство", контрира защитата на украинеца адвокат Витанова.

"Теорията доказва, че до 6 месеца може да бъдат намерени такива следи. Той може да е пушил трева 6 месеца преди пробата. Мисля, че това доказателство е тенденциозно представено", коментира още тя и нарече експертизата неизчерпателна и оспорима.

"Все още смятам, че причина за катастрофата е ремонтът на пътя и нерегламентираното поставяне на пътни, които той е забелязал в последния момент и не е имал техническа възможност да реагира", настоя Витанова. Припомняме, че апелативният съд остави Пислар в ареста.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • gost
    Отговор
    1 18:27  07.06.18
    Айде нашите ,,компетентни'' адвокатчета,пак оправдайте убиеца.

Напиши коментар:


Публикувай