3 154 4

Разпитаха жената, укривала Пелов и Колев в Ботевград

Данните на полицията сочат, че след това двамата са се разделили

Жената, укривала в апартамента си избягалите затворници Радослав Колев и Владимир Пелов, е разпитана в полицията. Става дума за апартамента, който полицията претърси. Материалите от разпита са предадени на прокуратурата и сега държавното обвинение трябва да прецени дали ще и повдигне обвинение за укриване на издирвани престъпници. Владимир Пелов се е крил 40 дни в апартамента в Ботевград. Той е обитавал жилището заедно с другия избягал от Централния софийски затвор Радослав Колев, от когото и до момента няма следа.

Разследващите са установили още, че в обискирания апартамент в Ботевград избягалите затворници Владимир Пелов и Радослав Колев са се укривали до края на април. Жената, която ги е укривала казала, че е мълчала, защото се страхувала от двамата да не направят нещо лошо на децата ѝ.

Данните на полицията сочат, че след това двамата са се разделили. В апартамента останал само Пелов. Разследващите са иззели записите от всички охранителни камери в района около мястото на стрелбата. В момента записите от тях се анализират, съобщи БНТ.

Готова е и аутопсията на Пелов. Резултатите сочат, че раната в лицето е причина за смъртта му. Експерти ще анализират и ъгълът, под който са влезли куршумите, за да установят позициите на двамата при стрелбата. Според бившия шеф на ГДБОП Румен Миланов, е странно как само няколко часа след престрелката службите са успели да установят коя е жената собственик на апартамента, където Пелов се е укривал.

"Действително много неприятно ме изненада. Значи, докато го няма, не знаем нищо, след това разбираме толкова много информация се появява. Престъпникът работи със своята инициативност, полицията в целия свят от години работи със своята системност", каза Миланов.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 11:11  08.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Гост
  Отговор
  2 11:11  08.06.18
  "Жената, която ги е укривала казала, че е мълчала, защото се страхувала от двамата да не направят нещо лошо на децата ѝ." Ей тия деца в България са все изтривалка и оправдание за някой. В предната новина пише, че Пелов и помагал с пари след смърта на мъжа ѝ - най добър приятел на Пелов. Сега госпожата се страхувала за децата си :). Га яди кюфтета ...? Сега като се споминал човека и тя на топа на устата най-лесно да каже, че му помагала не защото "яла кифтета", а защото се страхувала.
 • Расулюлах
  Отговор
  3 13:27  08.06.18
  Ко са праи на ущипан тоя милиционер бе?сичко се знае ма са ги оставили нещата да се развиват от само себе си нали куки и мутри са едно цяло
 • Расулюлах
  Отговор
  4 13:27  08.06.18
  Ко са праи на ущипан тоя милиционер бе?сичко се знае ма са ги оставили нещата да се развиват от само себе си нали куки и мутри са едно цяло

Напиши коментар:


Публикувай