1 935 6

Принца ридае за готвача си: Бях в шок, той ми беше всичко

Докато пренасял безжизненото тяло на готвача, хотелиерът все още държал оръжието, отнело живота му

Мария Атанасова

Бизнесменът Кирил Христов, по прякор Принца, си спомни с треперещ глас за фаталния 17 април 2016 г., когато уби своя готвач Никола Колев. Хотелиерът за пръв път разказа пред съда как точно се е стигнало до изстрела, отнел живота на 63-годишния мъж.

Принца призна, че през целия ден е пил и е стрелял безразборно с оръжието. Той уточни, че първите пет патрона в пистолета били гумени. След тях обаче следвали бойните, един от които се оказал фатален за Никола Колев.

"Четири пъти гърмях по кашпата, мисля, че с гумени патрони. Явно един е паднал и пистолетът се е самозаредил с бойния", така обясни Христов стрелбата по своя готвач, цитиран от Флагман. По неговите думи сачмата най-вероятно е паднала, докато на изпращане е показал и презареждал оръжието пред шофьора на бизнесмена Пламен Копчев.

Принца оправда произвеждането на изстрела с това, че ръката му, която е била насочена към вътрешността на Аудито на бизнесмена, е била ударена от возилото, докато шофьорът му е давал на заден ход. Бизнесменът уточни, че Зиг Зауер-ът по принцип се произвежда без предпазител.

"Изобщо не разбрах, че съм стрелял. Помня единствено, че лявата ми ръка, с която държах пистолета, се удари в колоната между двете врати, докато опитвах да затворя тази на Кольо", разказах Христов, но не успя да даде смислено обяснение защо през цялото това време пръстът му е бил на мекия спусък на оръжието, отнело живота на Никола Колев. Той тръгнал да прибира пистолета в собствения си автомобил и затова го държал при раздялата с гостите си.

"Видяхме, че Кольо клюма и не е добре. Помислихме, че е получил инфаркт. Изкарахме го от колата и го сложихме на една маса. Започнах да му правя изкуствено дишане, но тогава другите ми казаха, че е починал. Бях в тотален шок, той ми беше всичко - и партньор, и приятел. Като го видях и ми стана лошо. Щом стана това - все едно изтрезнях", коментира Принца.

Хотелиерът призна, че и друг път е стрелял за забавление със собствения си пистолет. По време на разказа му той направи шокиращи разкрития, че всъщност докато е носел безжизненото тяло на Никола, е държал и оръжието на престъплението.

Принца отхвърли твърденията, че с Кольо са били в лоши отношения и че го е биел.

Делото ще продължи с прочитане на ключова експертиза, която трябва да разкрие как точно е станало престъплението.

Бургас / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • дрън дрън
  Отговор
  1 17:09  12.06.18
  Барон Мюнхаузен ги разправа по-истински от тоя ! Какви ли не глупости може да чуете от някои стига само да отърват кожата ! Жалко само, че съдиите са като малки деца и вярват в "приказки" !

  Коментиран от #3

 • 2 17:30  12.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • guest
  Отговор
  3 17:30  12.06.18

  До коментар #1 от "дрън дрън":

  Съдиите най-много вярват на финикийските знаци и след това отсъждат строго- условна присъда,с 3 години изпитателен срок.
 • Spec b
  Отговор
  4 22:19  12.06.18
  Тоя деградант още ли не е получил до животна?
 • Stefko 88
  Отговор
  5 08:44  13.06.18
  Ми като имаш проблеми с алкохола за какво ти е оръжие бе тъпунгер? Да си изпозасъреляш децата пиян?
 • месара
  Отговор
  6 14:08  13.06.18
  влизайки в затвора, моментално му дават титлата ПРИНЦЕСА!

Напиши коментар:


Публикувай