2 133 6

Принца получи 7 години за убийството на готвача Кольо

Той ще трябва да плати и 400 хил. лева кръвнина

Мария Атанасова

Състав на Бургаския окръжен съд, с председател Катя Господинова, призна за виновен в умишлено убийство бизнесменът Кирил Христов по прякор Принца, съобщи "Флагман".

Магистратите постановиха 7 години затвор при първоначално строг режим за хотелиера. Той трябва да плати и 400 хил.лева кръвнина на семейството на готвача Никола Колев - 140 хил. лева на съпругата му Стоянка, и по 130 хил.лева на синовете на Кольо - Венелин и Георги.

Освен това Кирил Христов ще трябва да поеме и разходите от погребението от 2300 лева, както и 15 хил. лева - разноски по делото.

Кирил Христов получи и още две години ефективна присъда за непристойно деяние, нарушаващо обществения ред в нощта на убийството - безразборната стрелба, по думите му по саксия. Според действащото законодателство обаче той ще изтърпи най-тежкото наказание. В случая - 7-те години за убийство.

Кирил Христов остава на свобода, засега, защото съдът няма право да му измени мярката, тъй като наказанието му на първа инстанция е под 10 години. За да не избяга зад граница обаче му е наложена съдебна забрана да напуска пределите на страната.

Наблюдаващият прокурор Красимира Кателиева бе доволна от присъдата и изрази удовлетворението си, че съдът не се е повлиял от тезата на защитата - че убийството е по непредпазливост.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 18:02  12.06.18
  т.е ако не чуем нищо в следващите месеци да не се окаже че е на карибите и си мисли за вашата съдебна забрана да напуска страната?
 • Ivan
  Отговор
  2 18:51  12.06.18
  Силно изненадан съм че "Принца" е осъден при неговите връзки. В същото време се радвам че има реална присъда. Заслужава я.
 • Не е истина
  Отговор
  3 18:56  12.06.18
  За убийство само 7 години!!!!!!!!!
 • Така така!
  Отговор
  4 21:28  12.06.18
  Значи,който реши отнема живот и лежи 7г,за добро поведение 3г и хоп навън!!!в Африка са по строги законите!
 • ИВАН
  Отговор
  5 08:06  13.06.18
  Еее, има хора, има и още по-хора - тука на Земята е така, но има и Височайше Възмездие, ама някои хора го забравят, или не вярват, че ще си платят.
 • българина
  Отговор
  6 10:20  13.06.18
  Убиваш умишлено човек и лежиш 7 години има ли друга държава по света с такива наказания,тогава синовете на убития и него да очистят и да си разделят наказанието по 3,5 години е тогова ще се оправи сметката нема да се остане никой никому длъжник,зъб за зъб с тези закони.

Напиши коментар:


Публикувай