13 Юни, 2018 16:54 1 308 2

МВнР работи по случая със загиналото българче в Турция

  • турция-
  • дидим-
  • айдън-
  • водна пързалка-
  • дете

Медиите в южната ни съседка набързо се опитаха да потулят случая

МВнР работи по случая със загиналото българче в Турция - 1

Министерството на външните работи бе запознато в подробности със случая с починалото в турския курортен град Дидим българско момиченце.

По указания на министър Захариева незабавно бе осъществен контакт със семейството с молба да предоставят документите, с които разполагат. Документите бяха получени на турски език и вече са предоставени на Генералното консулство на България в Истанбул с указания да се запознае с тях и да изпрати консулско лице, което да установи контакт с местните власти.

Българският консул Момчил Русинов вече пътува с цялата събрана информация, за да изясни на място обстоятелствата около смъртния случай на 8 юни 2018 г. Той ще посети прокуратурата в областния център Айдън, разследващите полицаи в град Дидим и управителя на хотела, в който е станала трагедията.

Отделно Генералното консулство ще поиска от Прокуратурата на Турция информация за водените процесуално-следствени действия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хакера

    4 3 Отговор
    Мръсни фесове затрили са детето!!!!
  • 2 Непознат

    1 0 Отговор
    Турчаля